Briti na Valentína napísali stovky srdečných odkazov osamelým seniorom

NETKY.SK • 14 Február 2019, 19:05 • 2 min
Briti na Valentína napísali stovky srdečných odkazov osamelým seniorom

LONDÝN - Veľkorysí Briti napísali v posledných týždňoch tisíce povzbudivých odkazov, ktoré boli vo štvrtok na Valentína doručené slobodným dôchodcom. Tento projekt má zmierniť ich osamelosť, uviedla tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Listy a pohľadnice mohli byť vložené do desiatich makiet starodávnych červených poštových schránok, rozmiestnených po celom Londýne a niekoľkých ďalších veľkomestách.

 

 

Darčeková spoločnosť Red Letter Days (Sviatky), ktorá s nápadom prišla, počas štvrtka rozoslala odkazy osamelým starším adresátom vo vybranýchopatrovateľských zariadeniach.

 

"Napísala som: 'Milujeme vás, vážime si vás, myslíme na vás," povedala Shivanee Pattniová, 26-ročná marketingová manažérka, keď 12. februára dopísala odkaz a hodila ho do schránky na svojom pracovisku v centre Londýna. "Myslím, že je to úžasná akcia. Je pekné, že na nich niekto myslí," dodala.

 

 

 

Projekt sa uskutočnuje  v spolupráci s americkou spoločnosťou WeWork poskytujúcej kancelárske priestory, ktorá povolila umiestniť vo vestibule niektorých svojich nehnuteľností sedem takýchto schránok. Spoločnosť WeWork má v Británii vyše 40.000 členov.

 

Ich reakcia na oznam o možnosti napísať odkaz seniorom bola "priam ohromujúca", ako povedal riaditeľ WeWork v Británii Ross Grieve. Niektoré schránky boli totiž preplnené.

 

S projektom pomáha takisto britská organizácia Kampaň za ukončenie osamelosti (Campaign to End Loneliness), ktorá odhaduje, že v Británii žije deväť miliónov osamelých ľudí — štyri milióny z nich sú staršie osoby.

"Veľmi sme to chceli podporiť, pretože to núti ľudí myslieť aj na osamelých a izolovaných ľudí," povedal predstaviteľ kampane Daniel Pattison.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona