Je toto vôbec možné? Mladá žena sa rozhodla vzdať sa nakupovania na celý jeden rok

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 22:15 • 2 min
Je toto vôbec možné? Mladá žena sa rozhodla vzdať sa nakupovania na celý jeden rok

BRATISLAVA - Tak toto si vyžaduje naozaj veľké sebazaprenie. Táto žena to ale naozaj dokázala. Rozhodla sa dať si predsavzatie, že celý jeden nebude chodiť po nákupoch. V dnešnej konzumnej spoločnosti je to priam nemožné. Čo myslíte, vydržala to?

slovakia

left justify in out

Cait Flandersová si na svoje narodeniny dala netradičné predsavzatie. Skúsi vydržať celý jeden rok nenakupovať. Potraviny sem samozrejme nezaradila. Veď z niečoho žiť musela. Týkalo sa to oblečenia, elektroniky, či dokonca aj rýchleho občerstvenia. Jediná výnimka bola len v tom prípade, keby sa nejaký spotrebič náhle pokazil, a musela by si kúpiť nový. Pri kúpe si však nemohla dovoliť nič navyše. Výnimkou bola ešte udalosť ako napríklad svadba, alebo spoločenská akcia. Vtedy si samozrejme na seba niečo nové predsa len kúpila.

 

img

 

Rovnako sa výnimka týkala aj situácie, keď sa šla Cait s priateľmi najesť von. No to bolo už naozaj všetko  Jednoducho sa vzdala všetkých vecí, bez ktorých človek by človek vedel prežiť. Za čo všetko míňala zbytočne peniaze si uvedomila až po istom čase. Urobila si zoznam všetkých kúpených vecí, ktoré doma našla a zistila, že veľa z nich vlastne ani nepotrebuje. Keď ich všetky položila na jednu kopu, uvedomila si akú veľku sumu peňazí vlastne predstavujú.

 

img

 

Nikdy sa vraj takto na to nepozerala. Veď je úplne normálne prísť do obchodu a kúpiť si niečo pekné. V priebehu niekoľkých rokov je z takýchto vecí ale hromada. Príkladom by boli napríklad šaty. Cait sa v obchode javili ako veľmi zaujímavé, nikdy ich však mimo skúšobnej kabínky na sebe nemala. Presne ako nové knihy, ktoré doma nikdy neotvorila. Potrebovala si len v tom danom momente zdvihnúť náladu, alebo sa len potešiť, tak si niečo nové kúpila.

 

img

 

Predsavzatie, ktoré sa jej napokon podarilo dodržať a za celý rok si nekúpila nič zbytočné, sa ihneď prejavilo na sume, ktorú sa jej podarilo za rok ušetriť. Bola nesmierne prekvaná, keď na jej bankovom účte bolo zrazu o 13 000 eur viac. Za ušetrené peniaze mohla teraz viac cestovať a spoznávať iné krajiny.

 

 

 

 

 

Dnes je to už niekoľko rokov odvtedy, čo sa rozhodla svoje predsavzatie dodržiavať. Stále sa jej to darí. Úplne jej stačí kupovať si veci, ktoré k svojmu životu výslovne potrebuje. Keď ide teraz okolo obchodu a vo výklade vidí pekné šaty, ktoré by si aj mohla dovoliť, tak si ich len prezrie a prejde okolo. Berie to už len ako márnosť, ktorá časom aj tak opadne. Zo svojej skúsenosti dokonca napísala aj knihu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

If you read my last post, you will know I had trouble sleeping last night... and I still can't find the words to describe how I felt when I woke up this morning. I have been dreaming of this day for months... and now it's here! January 16, 2018 is here! It's a real date! And THE YEAR OF LESS is out! The early response to the book has been incredible. Aside from the pictures you've shared using #theyearofless, I've also seen some amazing reviews published on @goodreads. And the most exciting news I can share right now is that @voguemagazine has listed The Year of Less as one of the nonfiction books that will help you change your life in 2018! I can honestly say I am totally overwhelmed in the best way possible. And I am continually learning that a book isn't only made by the author. It is brought into this world by an entire village—and you are all part of mine. If you'd like to support the book, you can order a copy now, or ask your local bookstore or library to carry it! It's currently available in hardcover, e-book and audiobook (which I narrated!). 🙏🏼 If you've read it, I would be forever grateful if you wrote a review on Amazon. This helps authors more than I realized! 🙏🏼 And if you want to share your thoughts here, I would love to see the book out in the wild! Post a picture and tell us your story, including #theyearofless. All the links + information about buying + reviewing the book are in my profile. There is so much good work to do today, friends... but for just a few minutes, I'm going to enjoy my coffee and simply be. xoxo

Príspevok, ktorý zdieľa Cait Flanders (@caitflanders),

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies