Obnova ciest v Bratislavskom kraji bude stáť 4 milióny eur

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 13:33 • 2 min
Obnova ciest v Bratislavskom kraji bude stáť 4 milióny eur

BRATISLAVA - Revitalizácia ciest druhej a tretej triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji za štyri roky, resp. do vyčerpania ceny bude stáť 3,34 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (vyše 4 mil. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Regionálne cesty Bratislava, a. s. vybrala za zhotoviteľa spoločnosť Eurovia SK, a. s. z Košíc, keďže predložila najnižšiu cenu spomedzi ponúk šiestich uchádzačov. Vyplýva to z výsledku verejného obstarávania na základe výzvy na predkladanie ponúk vyhlásenej vo februári tohto roka. Ponuky ďalších piatich firiem boli v objeme od 3,8 mil. eur (Skanska SK, a. s.) do 4,54 mil. eur bez dane (Alpine Slovakia, s. r. o.). Predpokladaná cena prác predstavovala takmer 5 mil. eur bez dane (6 mil. eur s daňou).


"Predmetom zákazky je revitalizácia cestného telesa a povrchu vozovky na cestách II. a III. triedy - vylepšenie parametrov cestného telesa, najmä zvýšenie únosnosti podložia a jeho stabilizácia, výmena asfaltových vrstiev, ďalej vytvarovanie nespevnených krajníc a odvodňovacieho telesa. Postup prác obsahuje aj požiadavku na dodržiavanie presných (konštrukčných) rozmerov pri tvarovaní krajnice," oznámili bratislavskí krajskí cestári. V zákazke budú zahrnuté všetky náklady spojené s realizáciou prác vrátane laboratórnej prípravy a kontroly.


Spoločnosť Regionálne cesty Bratislava, a. s. bola založená v roku 2005 a v Obchodnom registri SR je zapísaná od augusta toho istého roka. Od začiatku roka 2004 pôsobila ako rozpočtová organizácia Bratislavského samosprávneho kraja. Spoločnosť zabezpečuje správu a údržbu krajských ciest v dĺžke takmer 512 kilometrov, z toho druhej triedy v dĺžke 179 km a tretej triedy v dĺžke skoro 333 km.

 

Má štyri hospodárske strediská v Bratislave, Malackách, Pezinku a Senci, základné imanie dosahuje 33,2 tis. eur. Predchodcom spoločnosti bola Okresná správa ciest Bratislava - vidiek pre vtedajší rovnomenný okres od roku 1962 a tá sa neskôr stala jednou z 36 bývalých organizačných jednotiek Slovenskej správy ciest v Bratislave od roku 1996.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies