Evite pomôže z finančných ťažkostí vydavateľský dom, naďalej odmieta obvinenia z finančných machinácií

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 12:19 • 2 min
Evite pomôže z finančných ťažkostí vydavateľský dom, naďalej odmieta obvinenia z finančných machinácií

BRATISLAVA – Obvinení na adresu obľúbenej vydavateľky pribúda. Čelí obvineniam z nevyplácania alebo z omeškania platieb. Evita tvrdí, že jej vydavateľstvo sa dostalo do finančných problémov, pomôcť má vydavateľ jej magazínu.

slovakia

left justify in out

„Dôrazne sa ohradzujem voči tvrdeniam niektorých médií a autorov niektorých blogov, ktoré ma obviňujú z finančných podvodov. Sú to absurdné a zlomyseľné tvrdenia ľudí, ktorým nerozumiem. Finančný podvod je cielená a premyslená činnosť, kedy chcete niekomu úmyselne spôsobiť škodu. Nikdy som sa ničoho takéhoto nedopustila a som šokovaná z toho, že niekto niečo také dokáže napísať do titulku článku," napísala Urbaníková na facebooku.

 

No priznáva, že Evitapress prešiel značnými finančnými ťažkosťami, no momentálne je všetko v poriadku. „Moje vydavateľstvo narazilo v roku 2011 na neseriózneho partnera, ktorý mne aj iným vydavateľom spôsobil veľmi vážny finančný problém, a ten sa následne preniesol do mojej dočasnej platobnej neschopnosti. Tá, spolu s niekoľkými zlými rozhodnutiami, mala bohužiaľ dopad aj na moju schopnosť platiť včas dohodnuté honoráre. Tie sme ale postupne vyplatili, autorom nie sme dlžní peniaze," napísala Urbaníková. So záväzkami jej má pomôcť vydavateľský dom, do ktorého portfólia patrí aj magazín Evita.

 

No viacerí autori s Evitinymi vyjadreniami nesúhlasia. Výroky, že ona má svoje záväzky voči autorom kníh vyplatené, považujú za klamstvá. „Osobne totiž viem o minimálne jednom človeku, ktorý stále čaká na vyplatenie celého honorára. Už môže rátať v rokoch. Viem dokonca aj to, že takýchto ľudí je viac – lenže aké peniaze exekúciou dostanete z firmy bez peňazí? A aký tlak dosiahnete, keď sa ostatní rozhodnú mlčať? reagoval medzi prvými bloger Samo Marec. Chvíľu na to sa ozval aj bloger Martin Petro, ktorý vydal v Evitapress dve knihy. Dosiahnutie svojho honoráru opísal ako zdĺhavú a strastiplnú cestu. Zrazu akoby sa vrece roztrhlo a počet nespokojných autorov začal rapídne pribúdať.

 

Blanka Svobodová zkonštatovala, že: "Je mi jasné, že keby som nebola chránená agentúrou, ktorá má svojich právnikov, svoj honorár by som vôbec nedostala." 

 

"Sú nás desiatky autorov, čo písali pre toto vydavateľstvo, s navlas rovnakou skúsenosťou," napísala na facebooku spisovateľka Eva Bacigalová.

 

Autori kníh sa sťažujú, že Eva Urbaníková nevypláca honoráre alebo s platbami mešká aj niekoľko mesiacov. Na druhej strane sa vyváža na luxusných autách a užíva si luxusný spôsob života. Známa osobnosť slovenskej scény vlastní vydavateľstvo s názvom Evitapress. Podľa Evitinych ešte nedávnych vyjadrení sú  jej vzťahy s autorm dobré a všetky honoráre majú vyplatené. Autor dvoch kníh, ktoré vydalo Evitapress upozornil na to, že mal dlhodobé problémy s vyplatením honoráru, ktoré dospeli až do takého štádia, že to musel riešiť exekútor. 

 

Pre autora kníh je nepochopiteľné, že vydavateľstvo, ktoré by malo byť údajne v strate od roku 2012, keď sú Evitine knihy na trhu veľmi obľúbené a dobre sa predávajú. Podľa autora všetky zisky Urbaníková presúva z vydavateľstva Evitapress na novozaloženú vydavateľskú spoločnosť Evitastore.Takýmto spôsobol mala dosiahnuť, že v stratovom vydavateľstve podpisovala zmluvy s novými autormi a v druhej inkasovala tržby za predané knihy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies