VIDEO Objednávateľ vraždy novinára Jána Kuciaka je známy: Je to žena!

NETKY.SK • 1 Október 2018, 12:21 • 2 min
VIDEO Objednávateľ vraždy novinára Jána Kuciaka je známy: Je to žena!

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra uviedla závery z vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

slovakia

left justify in out

Objednávateľkou vraždy je Alena Zs., strelec je Tomáš Sz., pomocníkom - vodičom Miroslav M. a sprostredkovateľom Zoltán A. Povedal to dozorujúci prokurátor na tlačovej konferencii Generálnej prokuratúry SR. Dodal, že Alena Zs. s vysokou pravdepodobnosťou peniaze vyplatila, ale je otázne, odkiaľ prišli. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár potvrdil, že môže prísť k obvineniu ďalších osôb.

 

img

Zdroj: TASR

 

Objednávka na vraždu bola za sumu 50.000 eur v hotovosti, ďalších 20.000 eur bolo odpustenie dlhu. Objednávateľ teda zaplatil minimálne 70.000 eur za vykonanie vraždy, informoval prokurátor. Zavraždená Martina Kušnírová nebola cieľom vraždy. V čase vraždy jej partnera novinára Jána Kuciaka bola len v nesprávny čas na nesprávnom mieste.

 

Dôkazy voči štyrom obvineným sú veľmi silné, tvrdí Čižnár. Je podľa neho veľký predpoklad, že sa prípad dotiahne do úspešného konca. Žiada pokoj pre prácu polície a prokuratúry.

 

img

Zdroj: TASR

 

Jeden z obvinených Zoltán A. spolupracuje s políciou. Obvinený si vyhodnotil rozsah poznatkov voči nemu a rozhodol sa akceptovať situáciu, v ktorej sa ocitol, a tak bol ústretovejší k orgánom činným v trestnom konaní. Riaditeľ Národnej protizločineckej jednotky NAKA Branislav Zurian potvrdil, že zaistili zbrane, autá a mobil, ktorý páchatelia použili. Rovnako zaistili náboj s individuálnymi zhodami po zásobníku použitom pri vražde.

 

Stále vraj však nie je dôvod na prílišný optimizmus. Prípad bude úspešne uzatvorený až vtedy, ak budú obvinené osoby spravodlivo a právoplatne odsúdené.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies