Obe komory českého parlamentu ratifikovali protokol o prijatí Čiernej Hory do NATO

NETKY.SK • 1 December 2016, 14:31 • 2 min
Obe komory českého parlamentu ratifikovali protokol o prijatí Čiernej Hory do NATO

PRAHA - Protokol o prijatí Čiernej Hory do Severoatlantickej aliancie (NATO) schválila dnes - po podobnom kroku českého Senátu z októbra - aj Poslanecká snemovňa.

slovakia

left justify in out

Za hlasovalo 95 zo 117 prítomných zákonodarcov, proti boli iba 16 poslanci z radov českomoravských komunistov. Informovala o tom spravodajská televízia ČT24. Šéf českej diplomacie Lubomír Zaorálek pri tejto príležitosti pripomenul záujem Čiernej Hory o členstvo nielen v NATO, ale aj v Európskej únii (EÚ) a dodal, že Podgorica je na vstup do štruktúr NATO pripravená.

 

Ku kritike z radov poslancov KSČM, ktorý považujú NATO za pozostatok obdobia studenej vojny a Čiernu Horu za nestabilnú krajinu, sa nikto ďalší nepripojil. Po ukončení procesu ratifikácie protokolu národnými parlamentmi členských štátov Severoatlantickej aliancie by sa Čierna Hora mala stať jej 29. členskou krajinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies