Obchod s drogami v Londýne prevzali albánski gangsteri napojení na juhoamerické kartely

NETKY.SK • 12 Máj 2018, 15:00 • 2 min
Obchod s drogami v Londýne prevzali albánski gangsteri napojení na juhoamerické kartely

LONDÝN - Albánski gangstri napojení na juhoamerické kartely prevzali kontrolu nad drogovou scénou vo Veľkej Británii, keď navýšili svoj podiel v obchode s kokaínom o 60 percent za posledné tri roky.

slovakia

left justify in out

Skupiny ako Hellbanianz vo východnom Londýne majú vraj podľa denníka Times monopol na dovoz kokaínu, z ktorého sa vyrába pouličná droga crack, píše server stredoevropan.cz.

 

„Albánci majú vplyv v mnohých mestách," hovorí policajný šéf z Merseyside Andy Cook. „Kriminalita z Balkánu je na vrchole kriminality našich zločincov. Nárast kokaínu a cracku bude ďalším spúšťačom násilia."

 

„Problém je aj to, že na Balkáne nemáme spojenie. Je ťažšie infiltrovať ich skupiny obvyklými spôsobmi. Drží dosť spolu, ale už sme nejaké úspechy zaznamenali.“

 

Posilnenie albánskej mafie je vraj dôsledok laxnej kontroly hraníc a tiež medzinárodného spojenia ich členov a schopnosti vykonávať extrémne násilie.

 

Albánci vraj poskočili v pomyselnom rebríčku gangsterov z ôsmeho miesta na tretie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies