V priestoroch Národného futbalového štadióna vznikne zrejme najväčšie vakcinačné centrum na Slovensku

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 20:58 • 2 min
V priestoroch Národného futbalového štadióna vznikne zrejme najväčšie vakcinačné centrum na Slovensku

BRATISLAVA - Informuje o tom starosta Nového mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Starosta informuje o tom, že priestory Národného štadióna budú využité na očkovanie. Podľa Kusého slov bude možné na ňom denne zaočkovať až 2 500 osôb. Očkovacie centrum by malo začať fungovať už túto sobotu a nedeľu 13. a 14., čiže tento víkend. 

 

"Bratislavská župa, ktorá očkovanie zabezpečuje, počíta s tým, že zo začiatku sa bude očkovať proti Covidu-19 cez víkendy. Keď bude dostatok vakcín, tak aj počas pracovného týždňa. Denne by tu tak mohli zaočkovať až 2500 ľudí," uvádza Kusý v príspevku na sociálnej sieti.

 

obrazok

 

Spočiatku pôjde iba o očkovanie počas víkendov, no s prichádzajúcimi dávkami vakcín sa čoskoro bude dať na štadióne očkovať aj počas pracovných dní.


"Vysokú proticovidovú bezpečnosť tu zaručuje inteligentná vzduchotechnika doplnená o najmodernejšiu ionizačnú technológiu, vďaka čomu sa vo vnútorných priestoroch kompletne vymení vzduch každých 15 minút. Riziko nákazy je tak úplne minimálne. Okolo dostupnosti očkovania registrujeme v týchto dňoch pomerne dosť napätia, o to viac sa teším každej takejto dobrej správe," dodáva na záver príspevku starosta mestskej časti Nové mesto.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies