Obamovci ostávajú vo Washingtone - kúpili dom, ktorý si pôvodne prenajímali

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 10:27 • 2 min
Obamovci ostávajú vo Washingtone - kúpili dom, ktorý si pôvodne prenajímali

WASHINGTON - Bývalý prezident USA Barack Obama s manželkou Michelle kúpili na predmestí Washingtonu dom, ktorý si pôvodne prenajali, aby tam bývali po odchode z Bieleho domu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom spravodajská televízia CNN. Za luxusný dom s plochou 800 metrov štvorcových, ktorý sa nachádza v štvrti Kalorama, Obamovci zaplatili 8,1 milióna dolárov.

 

Ešte pred odchodom z Bieleho domu Obamovci avizovali, že vo Washingtone chcú zostať najmenej dva roky, kým ich mladšia dcéra Sasha neskončí strednú školu Sidwell Friends School. "Bolo preto logické (tento) dom kúpiť, a nie platiť zaň ďalej nájom," uviedol Obamov hovorca vo vyhlásení citovanom denníkom The Washington Post.

 

V štvrti Kalorama - len jeden blok domov od Obamovcov - si dom prenajíma aj dcéra súčasného prezidenta USA Ivanka Trumpová s manželom Jaredom Kushnerom. Obaja zastávajú v Bielom dome funkcie poradcov.

 

Neďaleko Obamovcov si nedávno za 23 miliónov dolárov kúpil usadlosť aj Jeff Bezos, ktorý vedie spoločnosť Amazon a The Washington Post. Vo februári si tam dom kúpil aj americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson.

 

Kaloramu si ako svoje bydlisko po odchode z Bieleho domu vybralo viacero prezidentov USA - Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt či Herbert Hoover.

 

Od januára, keď Obamu vo funkcii amerického prezidenta vystriedal Donald Trump, bolo exprezidenta vídať najmä v exotických letoviskách. Ako uviedla CNN, Obama sa nemusí obávať o svoj životný štandard, pretože on i jeho manželka uzavreli s vydavateľstvom Penguin Random House zmluvy na napísanie kníh s honorárom presahujúcim 60 miliónov dolárov.

Okrem toho Obama, ktorý je vynikajúcim rečníkom, pokračuje v prednáškach. Za vystúpenie organizované jednou z investičných bánk na Wall Street si napríklad zapýtal 400.000 dolárov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies