Obamová si spolu dcérami pozrela terakotovú armádu v meste Si-an

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 16:37 • 2 min
Obamová si spolu dcérami pozrela terakotovú armádu v meste Si-an

SI-AN - Prvá dáma USA Michelle Obamová dnes spolu s oboma dcérami Maliou a Sashou zavítala do čínskeho mesta Si-an, kde si spoločne pozreli slávnu terakotovú armádu.

slovakia

left justify in out

Starobylé čínske cisárske mesto sa tak po Pekingu stalo druhou zastávkou počas týždňového pobytu Obamovej manželky a dcér v Číne. Prvá dáma USA a dievčatá sa dokonca mohli prejsť pomedzi rady terakotových bojovníkov, aby si ich mohli prezrieť zblízka, uviedla tlačová agentúra DPA.
     

Terakotovú armádu z 3. storočia pred naším letopočtom objavili čínski roľníci v roku 1974. Je súčasťou mauzólea prvého čínskeho cisára Čchin Š'-chuanga a patrí do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Celkovo sa našlo 8000 postáv bojovníkov, ktorí mali cisára ochraňovať aj po smrti.
     

Z mesta Si-an smerovala Obamová do provinčnej metropoly Čcheng-tu na juhozápade krajiny. Hlavnou témou jej pobytu v Číne je vzdelanie. V Pekingu sa stretla aj s čínskou prvou dámou Pcheng Li-jüan.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies