Obama získal na volebnú kampaň ďalších vyše 70 miliónov dolárov

NETKY.SK • 14 Október 2011, 00:50 • 2 min
Obama získal na volebnú kampaň ďalších vyše 70 miliónov dolárov

Obama získal na volebnú kampaň ďalších vyše 70 miliónov dolárov

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama získal ďalších 70 miliónov dolárov (50,9 milióna eur) na kampaň pred prezidentskými voľbami v roku 2012, v ktorých sa bude uchádzať o znovuzvolenie. Informovali o tom dnes svetové agentúry.
Prostriedky od darcov zhromaždila Obamova kampaň a Demokratický národný výbor (DNC) v treťom štvrťroku v období od júla do septembra. Je to o zhruba 15 miliónov dolárov viac než predpokladali. 
Pred predchádzajúcimi voľbami v roku 2008 Obama získal na kampaň rekordných 745 miliónov dolárov (541 miliónov eur) a pre budúcoročné voľby by chcel zinkasovať ešte viac. 
Od júla do septembra 2011 prispelo na Obamovu vyše 606.000 ľudí. Až 98 percent z nich predstavujú malý darcovia, ktorý demokratickému lídrovi venovali maximálne 250 dolárov. Priemerná výška príspevku bola 56 dolárov. 
Za Obamovými demokratmi v objeme prostriedkov na kampaň zatiaľ ďaleko zaostávajú potenciálni prezidentskí kandidáti z radov republikánov. Texaský guvernér Rick Perry napríklad v treťom štvrťroku získal len 17 miliónov dolárov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies