Obama žiada financie na nákup telových kamier pre políciu

NETKY.SK • 1 December 2014, 22:20 • 2 min
Obama žiada financie na nákup telových kamier pre políciu

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama požiadal v pondelok Kongres o 263 miliónov amerických dolárov ako odpoveď na situáciu v prípade bezpečnosti a dodržiavania občianskych práv v meste Ferguson, štátu Missouri. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Obama tiež poverí pracovnú skupinu, ktorá vypracuje štúdiu o tom, ako zlepšiť prácu polície 21. storočia.
     

Žiadaných 263 miliónov amerických dolárov má podľa Baracka Obamu okrem iného zaplatiť kamery umiestňované na odevy policajtov. Ich každodenným používaním sa má monitorovať policajná práca počas zásahov. Prostriedky by tiež mali pokryť školenia pracovníkov zákona, s cieľom budovania dôvery v komunitách ako Ferguson. 
     

Približne 75 miliónov dolárov treba na investíciu, aby ďalších 50.000 policajtov mohlo nosiť takéto telové kamery nahrávajúce interakciu s civilistami.
     

Obama sa tak vyjadril dnes v Bielom dome počas rôznych stretnutí s predstaviteľmi svojho kabinetu, lídrami občianskych práv, zástupcami komunít a pracovníkmi zložiek zákona, píše agentúra AP.
     

Obama zostaví pracovnú skupinu, ktorá vypracuje stratégiu práce polície 21. storočia. Viesť by ju mal policajný komisár Charles Ramsey z Philadelphie a Laurie Robinsonová, profesorka z Univerzity Georgea Masona a bývalá zástupkyňa generálneho prokurátora.
     

Prezident Obama týmto návrhom reaguje na nedávny incident k situácii v meste Ferguson okresu St. Louise. Veľká porota v americkom štáte Missouri sa minulý týždeň v pondelok rozhodla nevzniesť obvinenie voči belošskému policajtovi Darrenovi Wilsonovi, ktorý 9. augusta pri zásahu smrteľne postrelil neozbrojeného 18-ročného černošského tínedžera Michaela Browna. Rozhodnutie poroty vyvolalo v meste násilné protesty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies