V SIS sa konala supertajná porada najvyššie postavených osôb v štáte. Čo na stretnutí riešili?

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 18:13 • 2 min
V SIS sa konala supertajná porada najvyššie postavených osôb v štáte. Čo na stretnutí riešili?

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová sa dištancuje od medializovaných tvrdení o obsahu stretnutia ústavných činiteľov v sídle Slovenskej informačnej služby (SIS).

slovakia

left justify in out

Podľa prezidentky predmetom stretnutia nebol prípad bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského a ani žiadne iné „živé“ prípady, ktoré dnes riešia orgány činné v trestnom konaní. Stanovisko poskytol riaditeľ odboru komunikácie Kancelária prezidenta Slovenskej republiky Jozef Matej.

Denník N dnes informoval, že v pondelok (17. mája) sa v jednej z budov SIS uskutočnilo stretnutie desiatich najvyššie postavených osôb. Hovorili údajne o tom, že vyšetrovanie niektorých veľkých korupčných káuz môže byť zmanipulované.

 

V špeciálnej miestnosti, ktorú nie je možné odpočúvať, bol nový riaditeľ SIS Michal Aláč, prezidentka Zuzana Čaputová, premiér Eduard Heger (OĽaNO), predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO), generálny prokurátor Maroš Žilinka, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, policajný prezident Peter Kovařík, aj šéf inšpekcie ministerstva vnútra Adrián Szabó.

Podľa Denníka N bol iniciátorom tejto schôdzky predseda vlády Heger, ktorý Denníku N konanie stretnutia potvrdil s tým, že ho považuje za dôležité. Heger schôdzku zvolal potom, ako dostal informácie z SIS, ktoré majú hovoriť o manipulovaní vyšetrovaní.

 

Ide vlastne o „mocensko-spravodajskú hru“, ktorú opakovane spomínajú predstavitelia Sme rodina. Tvrdia, že bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský odhalil komplot v polícii, a preto sa mu NAKA pomstila zatknutím.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies