Chladnokrvná dvojica Moncoľ a Krajčová si odpykajú 25 rokov za vraždu manželov

NETKY.SK • 9 September 2021, 13:35 • 2 min
Chladnokrvná dvojica Moncoľ a Krajčová si odpykajú 25 rokov za vraždu manželov

BRATISLAVA - Táto dvojica zabila muža 25 ranami nožom a žene preťali tepnu. Pôvodne dostala doživotný trest. V minulosti v prípade rozhodovali aj české súdy, ktoré ich odsúdili na 27 a 28 rokov odňatia slobody. Mohli však požiadať o výkon trestu na Slovensku, čo aj urobili. Odpykajú si trest v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

slovakia

left justify in out

Ján Moncoľ a Michaela Krajčová si odpykajú za vraždu českého manželského páru z januára 2018 v českom Písku 25-ročné tresty odňatia slobody. Rozhodol o tom vo štvrtok Najvyšší súd (NS) SR, ktorý tak zrušil rozsudok Krajského súdu (KS) v Trenčíne. Ten dvojicu pôvodne odsúdil na doživotné tresty odňatia slobody. Rozhodnutie NS SR je právoplatné.

 

Súd v Trenčíne mal pôvodne uznať rozhodnutie českých súdov a nie zvyšovať trest. Podľa NS SR by došlo k precedensu, respektíve k prejudikovaniu rozhodnutí cudzokrajných súdov. NS SR vo štvrtok upravil trest na trestnú sadzbu 25 rokov, platnú podľa slovenského Trestného zákona.

 

Možno vás zaujme: Dvojica mužov chcela okúsiť pocit z vraždenia. Lipšic požaduje pre hlavného aktéra doživotie!

 

Krajský súd pôvodne odsúdil Slovákov Moncoľa a Krajčovú v roku 2019 v Českých Budějoviciach na 27 a 28 rokov. Následne na začiatku minulého roka trest potvrdil aj odvolací Vrchný súd v Prahe. Podľa obžaloby odsúdení brutálnym spôsobom zabíjali pre peniaze, zavraždeným manželom ulúpili približne 400 000 českých korún.

 

Manželský pár, ako v minulosti uviedla TV Joj, vychovával Krajčovú ako svoju dcéru, ktorá vedela o ich úsporách. Muža zabili 25 ranami nožom a žene preťali tepnu. Pár nemal šancu prežiť. Po čine cez Slovensko odišli do Rumunska, kde ich chytila polícia.

 

Podľa českých sudcov boli manželia usmrtení veľmi brutálnym spôsobom a išlo skôr o masaker ako o jednoduché zabitie. Dvojica vrahov sa pred troma rokmi zaradila medzi najprísnejšie potrestaných Slovákov v Česku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies