Obama pricestoval do Afganistanu, kde podpísal s Karzajom dohodu o partnerstve

NETKY.SK • 1 Máj 2012, 22:27 • 2 min
Obama pricestoval do Afganistanu, kde podpísal s Karzajom dohodu o partnerstve

Obama pricestoval do Afganistanu, kde podpísal s Karzajom dohodu o partnerstve - Politika Prezident USA Barack Obama pricestoval dnes v neskorých večerných hodinách do Afganistanu. Na vopred neohlásenú návštevu Kábulu prišiel v predvečer výročia zabitia v

slovakia

left justify in out

img

Prezident USA Barack Obama pricestoval dnes v neskorých večerných hodinách do Afganistanu. Na vopred neohlásenú návštevu Kábulu prišiel v predvečer výročia zabitia vodcu teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina v Pakistane.
      Spoločne s afganským prezidentom Hamidom Karzajom dnes podpísali dohodu o strategickom partnerstve, ktorá vymedzuje budúce americko-afganské vzťahy po skončení bojovej misie NATO v Afganistane.
      Obama priznal, že Afganistan čakajú ťažké dni, zdôraznil však, že Afganci preberajú kontrolu nad vlastnou budúcnosťou. Povedal, že cena vojny bola vysoká, dohoda s Afganistanom však otvára cestu "k mierovej budúcnosti".
      K podpísaniu dohody došlo v Karzajovom paláci v Kábule, Obama s Karzajom si následne potriasli rukou.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies