Obama povolil využitie vojenských záložníkov v boji s ebolou v Afrike

NETKY.SK • 17 Október 2014, 07:33 • 2 min
Obama povolil využitie vojenských záložníkov v boji s ebolou v Afrike

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama podpísal v noci nadnes (SELČ) príkaz, ktorým povoľuje ministerstvu obrany využiť v prípade potreby vojakov v zálohe a príslušníkov Národnej gardy v reakcii na epidémiu eboly v západnej Afrike.

slovakia

left justify in out

V liste adresovanom predstaviteľom Kongresu Obama uviedol, že bližšie neurčený počet záložníkov bude využitý na podporu humanitárnej misie bojujúcej s ebolou v západnej Afrike. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters. Dodala, že by mohlo ísť o profesie od inžinierov cez pracovníkov logistiky až po komunikačných špecialistov.
      

Podľa agentúry AP sa už USA zaviazali vyslať do západnej Afriky 4000 vojakov, ktorí tam budú zabezpečovať logistiku a pomáhať pri výstavbe zdravotníckych jednotiek pre boj s rýchlo sa šíriacim smrtiacim vírusom. Počet obetí epidémie eboly vzrástol na takmer 4500, väčšina z nich zomrela v Libérii, Sierre Leone a Guinei. Biely dom uviedol, že vyslaní vojaci nebudú poskytovať priamu zdravotnú starostlivosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies