Obama označil nového irackého premiéra za krok vpred

NETKY.SK • 12 August 2014, 07:08 • 2 min
Obama označil nového irackého premiéra za krok vpred

CHILMARK - Americký prezident Barack Obama v noci na dnes vyhlásil, že Irak urobil v pondelok sľubný krok vpred vymenovaním nového designovaného premiéra a vyzval na vytvorenie inkluzívnej vlády, ktorá by reagovala na potreby všetkých Iračanov.

slovakia

left justify in out

Obama prehovoril k novinárom z ostrova Martha's Vineyard, kde trávi dovolenku s rodinou, doplnila agentúra Reuters. Prezident USA povedal, že americké ozbrojené sily úspešne vykonali nálety proti moslimským extrémistom v severnom Iraku a zintenzívnili poradenskú pomoc pre Iračanov a Kurdov.

 

Obama sa rozprával s designovaným irackým premiérom Hajdárom Abádím a zagratuloval mu. Vyzval ho, aby rýchlo vytvoril novú vládu, ktorá bude široko reprezentovať etnickú a náboženskú rôznorodosť Iraku.

 

"Nové iracké vedenie má ťažkú úlohu," povedal Obama. "Musí opäť získať dôveru svojich občanov". Podľa amerického prezidenta to môže nová vláda dokázať preukázaním schopnosti riešiť problémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies