Obama chce, aby zamestnanci mali viac platenej dovolenky

NETKY.SK • 15 Január 2015, 07:23 • 2 min
Obama chce, aby zamestnanci mali viac platenej dovolenky

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes zverejní niekoľko iniciatív, ktorých cieľom je posilnenie platenej a zdravotnej dovolenky. Informovala o tom v noci na dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na poradkyňu Bieleho domu Valerie Jarrettovú.

slovakia

left justify in out

"Prezident Obama vyzve Kongres, aby schválil zákon o zdravých rodinách, ktorý by miliónom pracujúcich Američanov mať až sedem dní platenej zdravotnej dovolenky ročne - a vyzve štáty a mestá, aby prijali podobné zákony," napísala poradkyňa vo svojom vyhlásení na sociálnej sieti LinkedIn.
      

"Prezident načrtne nový plán, ktorý pomôže štátom vytvoriť programy platenej dovolenky a prostredníctvom ministerstva práce poskytne nové financovanie na štúdie uskutočniteľnosti," doplnila Jarrettová. Štúdie "by mali pomôcť ďalším štátom a mestám nájsť najlepšiu cestu, ako by mohli programy samé zaviesť".
      

Obama tiež podpíše prezidentské memorandum, aby zabezpečil federálnym zamestnancom možnosť zobrať si šesť týždňov platenej zdravotnej dovolenky pri narodení dieťaťa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies