O vojenské vysokoškolské štúdium prejavili záujem stovky mladých ľudí

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 13:34 • 2 min
O vojenské vysokoškolské štúdium prejavili záujem stovky mladých ľudí

BRATISLAVA - Na vojenské vysokoškolské štúdium sa v tomto roku prihlásilo 484 záujemcov. Akadémia ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši zaujala 435 študentov, pričom prijatých môže byť 107 z nich.

slovakia

left justify in out

Letecká fakulta Technickej univerzity v Košiciach (TUKE), s ktorou rezort obrany spolupracuje od tohto akademického roka, prijala 28 žiadostí na prvý stupeň štúdia a 12 žiadostí na druhý, teda inžiniersky stupeň. Na túto školu môžu prijať 22 záujemcov na vojenské odbory. V tomto akademickom roku na TUKE študuje osem kadetov.

Novinkou pre slovenských študentov je v tomto roku možnosť štúdia v programe Všeobecné vojenské lekárstvo, ktorý zabezpečuje Fakulta vojenského zdravotníctva Univerzity obrany Brno v spolupráci s Lekárskou fakultou Univerzity Karlovej v Hradci Králové. Ozbrojené sily SR tým chcú získať vlastných vojenských lekárov, keďže táto profesia patrí k nedostatkovým a doteraz ich museli regrutovať z radov absolventov lekárskych fakúlt verejných vysokých škôl. Záujem o takéto štúdium prejavilo prvých deväť študentov. Všetci prihlásení ešte musia prejsť prijímacím procesom.

Informácie agentúre SITA poskytla hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies