Colníci v Hongkongu zaistili rekordné množstvo kokaínu

NETKY.SK • 4 Apríl 2019, 15:40 • 2 min
Colníci v Hongkongu zaistili rekordné množstvo kokaínu

HONGKONG - Počas dnešného dňa sa podarilo hongkonským colným úradom zhabať kokaín v hodnote takmer 12 miliónov eur. Polícii sa podľa doterajších informácii podarilo zaistiť jedného podozrivého. Informáciu poskytla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Celá akcia sa uskutočnila v jednom z bytov v hongkonskej štvrti Ša-tchin. Tam sa podarilo na mieste zaistiť 91 kilogramov kokaínu. Hongkong je administratívnou časťou Ćiný a v tejto oblasti išlo o doteraz najväčšie zaistenie kokaínu.

 

Agentom sa podarilo doplapiť aj jedného z "hlavných členov" miestneho drogového gangu. Prekvapili ho na ulici, keď mu v batohu našli 4 kilogramy tejto drogy. Agenti muža následne vzali späť do bytu, v ktorom potom objavili zvyšný kokaín.

 

img

 

Zadržaný je obyvateľom Hongkongu, má 41 rokov a je napojený na miestne organizované skupiny tzv. triády. "Ešte nefungujú naplno, preto ešte na trh nie je distribuované veľké množstvo drog," uviedli úrady. Kokaín do Hongkongu dostal pravdepodobne loďou z Južnej Ameriky. Uložený bol vo forme tehličiek vo vodotesnom obale opečiatkovanom rôznymi značkami — delfínom, koňom alebo listom.

 

 

img

 

Hongkong je považovaný za kľúčové tranzitné miesto pre kontrabandy ilegálnych drog. pre kokaín či marihuana tu  nachádzajú odbytište aj v tamojšom početnom sektore finančníkov, právnikov či iných dobre platených zamestnancov patriacich k tzv. bielym golierom.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies