O titul Dedina roka 2013 sa uchádza 27 obcí

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 12:01 • 2 min
O titul Dedina roka 2013 sa uchádza 27 obcí

BRATISLAVA - Do súťaže Dedina roka 2013 sa prihlásilo celkovo 27 obcí zo siedmich krajov Slovenska.

slovakia

left justify in out

V súťaži obce prezentujú úspešné postupy obnovy vidieka, zlepšenie kvality životného prostredia a rozvoj dedín na národnej a medzinárodnej úrovni. V júni a júli navštívia všetky prihlásené obce členovia národnej hodnotiacej komisie, ktorí ich posúdia. Súčasťou súťaže je aj internetové hlasovanie, ktoré je dostupné na webovej stránke www.e-obce.sk do konca augusta. Oficiálne vyhlásenie výsledkov bude v septembri.

Prihlásené obce súťažia o titul Dedina roka 2013 a o možnosť reprezentovať Slovensko v súťaži o Európsku cenu obnovy dediny. Tú vyhlasuje Európske pracovné spoločenstvo pre rozvoj vidieka a obnovu dediny. Obce budú súťažiť o celkové prvenstvo, ako aj o ocenenia v siedmich kategóriách. Národná hodnotiaca komisia môže udeliť aj mimoriadne ocenenia za pozoruhodné výsledky. Súťaž vyhlásilo Ministerstvo životného prostredia SR spoločne so Slovenskou agentúrou životného prostredia, Spolkom pre obnovu dediny a Združením miest a obcí Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies