Putin je presvedčený, že do ruských volieb v roku 2021 sa pokúsia zasiahnuť zvonku

NETKY.SK • 17 December 2020, 13:16 • 2 min
Putin je presvedčený, že do ruských volieb v roku 2021 sa pokúsia zasiahnuť zvonku

MOSKVA - Ruský prezident Vladimír Putin je presvedčený, že do ruských volieb v roku 2021 sa pokúsia zasahovať zvonku, ale Rusko sa na to pripravuje. Uviedol to vo štvrtok na každoročnej tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

„Samozrejme, pokúsia sa zasahovať, robia to stále. A to nielen do našich volieb, prakticky na celom svete. Toto je ich súčasná globálna politika – ako základne po celom svete a intervencie po celom svete. Vieme o tom a pripravujeme sa na to," povedal prezident.

 

Podľa neho bude Rusko schopné účinne tomu odolávať, iba vtedy, ak drvivá väčšina ruských občanov pochopí, že ide o zásah a že Ruská federácia je povinná sa mu brániť, že je to neprijateľné a že sama Ruská federácia si musí určiť svoj vlastný osud.

 

 

„Toto je mimoriadne dôležitý vnútorný stav našej spoločnosti. Preto je postoj blogerov na internete, postoj médií k ochrane nás všetkých je nesmierne dôležitá vec, ktorá bráni našu zvrchovanosť," dodala hlava štátu.

 

Práca pozorovateľov

 

Prezident tiež uviedol, že Rusko je teraz bezprecedentne otvorené volebným pozorovateľom a bude túto oblasť rozvíjať s cieľom dosiahnuť hlavnú vec – rešpektovanie výsledkov volieb občanmi.

 

„Sme, samozrejme, otvorení spolupráci s našimi partnermi, otvorení medzinárodným pozorovateľom, pravdepodobne, nikde na svete nie je taká otvorenosť," poznamenal. V tejto súvislosti Putin pripomenul, že napríklad vo viacerých štátoch USA je ich zákonmi zakázaná prítomnosť akýchkoľvek zahraničných pozorovateľov. „Nemáme nič také po celej krajine, naopak, sme otvorení, budeme spolupracovať s medzinárodnými pozorovateľmi," potvrdila hlava ruského štátu.

 

 

Upozornil tiež na rozšírenie príležitosti na pozorovanie volieb pre predstaviteľov ruských verejných organizácií, strán a médií. „Túto oblasť našej práce nepochybne rozšírime, aby sme dosiahli to hlavné, a to hlavné je, aby samotní občania našej krajiny boli presvedčení, že voľby sa konajú otvorene, transparentne a ich výsledky si zaslúžia úctu," zdôraznila hlava štátu.

 

V roku 2021, v jediný deň hlasovania, 19. septembra, sa uskutočnia voľby na rôznych úrovniach vrátane volieb poslancov Štátnej dumy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies