O poslanecké kreslo má záujem 2914 kandidátov

NETKY.SK • 7 Január 2016, 11:51 • 2 min
O poslanecké kreslo má záujem 2914 kandidátov

BRATISLAVA - O mandát poslanca Národnej rady SR sa v tohtoročných marcových voľbách uchádza 2914 kandidátov. Kandidujúce strany môžu dať na kandidačnú listinu najviac 150 kandidátov. Nie všetkým sa tento počet podarilo naplniť.

slovakia

left justify in out

Do volieb sa prihlásilo 23 strán, hnutí a koalícií. Trinásť z nich ponúka voličom 150 kandidátov. Za zvyšné subjekty kandiduje menej ľudí, v niektorých prípadoch má kandidačná listina menej ako 50 uchádzačov o poslanecké kreslo.

 

Najmenej kandidátov - 34 je na listine Demokratov Slovenska - Ľudo Kaník. Menej ako 50 ľudí ponúkajú aj listiny Strany zelených Slovenska (42) a VZDOR - strana práce (47). Koalícia Spoločne za Slovensko naplnila 91 miest kandidačnej listiny.

 

Ostatné strany prekročili hranicu 100 kandidátov. Presnú stovku mien ponúka Šanca. O dvoch kandidátov viac má na listine Priama demokracia. Maďarská kresťanskodemokratická aliancia má 110-člennú kandidačnú listinu, Komunistická strana Slovenska ide do volieb so 140 kandidátmi. Po 149 mien ponúka Most-Híd a Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko.

 

Plnú 150-miestnu kandidačnú listinu podali Strana TIP, Strana moderného Slovenska, OĽaNO-NOVA, Sme rodina - Boris Kollár, SNS, Odvaha - Veľká národná a proruská koalícia, SDKÚ-DS, Smer-SD, KDH, SKOK, #Sieť, SMK a SaS.

 

Parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 5. marca. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov. Oficiálna volebná kampaň sa začala 12. novembra 2015. Politické subjekty môžu na ňu minúť najviac tri milióny eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies