V horskom sedle Čertovica horí lesný porast

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 10:52 • 2 min
V horskom sedle Čertovica horí lesný porast

JARABÁ - V horskom sedle Čertovica v národnom parku Nízke Tatry v katastri obce Jarabá zasahuje pri požiari lesného porastu 17 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

slovakia

left justify in out

Požiar sa rozhorel v utorok (18. 7.) večer v ťažko dostupnom teréne, s jeho likvidáciou začali hasiči v stredu ráno. Informoval o tom riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Brezne Jozef Oravkin.

 

K požiaru lesného porastu došlo asi 500 metrov pod vrcholom horského priechodu Čertovica na ploche približne 30 krát 30 metrov v ťažko dostupnom teréne. Podľa okresného riaditeľa HaZZ nejde o požiar plameňom, zasiahnutý je najmä čučoriedkový porast a staré popadané stromy.

 

 

Hasiči začali ešte v utorok večer s prípravou prístupovej cesty, dokončiť sa im ju podarilo v stredu ráno. "Dostali sme sa nad požiarisko a vytvorili sme dopravné vedenie. Pred 9.00 h sme začali likvidáciu požiaru, aktuálne prebiehajú likvidačné práce, rozkopávanie a zalievanie hrabanky," skonštatoval Oravkin s tým, že požiar je pod kontrolou a ďalej sa nerozširuje. Na mieste v súčasnosti zasahuje spoločne 17 hasičov, okrem príslušníkov HaZZ aj dobrovoľní hasiči z Valaskej a Brezna. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies