O konflikte rapera Moma a starostu Malých Levár bude rozhodovať odvolací súd

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 8:24 • 2 min
O konflikte rapera Moma a starostu Malých Levár bude rozhodovať odvolací súd

BRATISLAVA - Krajský súd (KS) Bratislava sa má opätovne zaoberať prípadom starostu záhorskej obce Malé Leváre Adriana P.

slovakia

left justify in out

Ako potvrdila hovorkyňa Najvyššieho súdu SR (NS SR) Alexandra Važanová, NS SR na včerajšom verejnom zasadnutí vyhovel dovolaniu podanému ešte bývalým generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom, keď konštatoval, že rozsudkom KS Bratislava z 30. apríla 2019 bol porušený zákon v prospech Adriana P. Najvyšší súd preto verdikt zrušil a vec vrátil KS Bratislava, aby ju v potrebnom rozsahu znovu prerokoval a rozhodol.

 

img


V kauze hádky o parkovacie miesto v nákupnom centre si starosta záhorskej obce Malé Leváre Adrian P. na odvolacom súde v roku 2019 vypočul oslobodzujúci rozsudok. Krajský súd v Bratislave totiž zrušil pôvodný rozsudok Okresného súdu Bratislava IV a obžalovaného oslobodil spod obžaloby pre nebezpečné vyhrážanie. Skutok totiž nebol podľa odvolacieho súdu trestným činom.

Okresný súd Bratislava IV v novembri 2018 uznal Adriana P. vinným z trestného činu nebezpečného vyhrážania a uložil mu trest odňatia slobody na šesť mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok.

 

Dôvod sporu 

Prípad súvisí s incidentom, pri ktorom sa obžalovaný vo februári 2018 pohádal o parkovacie miesto v bratislavskom nákupnom centre Bory Mall s iným mužom. Tým bol Roman Grigely, mediálne známy ako raper Momo.

 

 

Hádka vyvrcholila tým, že obžalovaný vytiahol z auta svoju legálne držanú zbraň Glock. Podľa okresného súdu tým mohol spôsobiť dôvodnú obavu poškodeného o svoje zdravie a o život jeho maloletej dcéry, ktorá bola tiež na mieste incidentu, sedela v aute poškodeného. Obžalovaný sa mal podľa výroku súdu poškodenému aj ospravedlniť a jeho zbraň mala prepadnúť štátu.

 

Podľa obhajcu Adriana P. to bol priestupok 
Obžalovaný podľa prokuratúry prekročil hranice nutnej obrany a pištoľ vytiahol neoprávnene, keďže mal aj iné možnosti ukončiť hádku, napríklad opustiť miesto incidentu. Obhajca naopak v rámci procesu konštatoval, že v konaní obžalovaného absentovala vyhrážka usmrtením alebo ťažkým ublížením na zdraví. Podľa obhajcu sa celou vecou mal zaoberať správny orgán ako priestupkom.

 

img


Adrian P. je starostom záhorskej obce Malé Leváre v okrese Malacky. Pred súdom tvrdil, že zbraň vytiahol z obavy o svoju bezpečnosť, keďže poškodený sa k nemu správal agresívne. Dokonca ho opľul, čo potvrdila aj svedkyňa incidentu. Starosta chcel podľa vlastných slov konflikt len ukončiť. Pištoľ podľa neho nebola nabitá a držal ju hlavňou smerom k zemi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona