Dva veľké zápasy krátko po sebe: Šampióna Humburgera čaká boj na oboch frontoch

NETKY.SK • 14 September 2023, 20:00 • 2 min
Dva veľké zápasy krátko po sebe: Šampióna Humburgera čaká boj na oboch frontoch

PRAHA - Dočasný šampión strednej váhy RFA Dominik Humburger má pred sebou túto sobotu 16.9. súboj v KSW proti domácemu Poliakovi Michalovi Michalskemu.

slovakia

left justify in out

Humburger má aktuálne skóre 7-0 a okrem toho, že je držiteľom titulu v RFA, sa pokojne v dohľadnej dobe môže stať prvým českým alebo slovenským šampiónom najlepšej európskej organizácie KSW.


O necelé dva mesiace potom zabojuje o normálny titul proti Davidovi Hoškovi, s ktorým sa prestreľoval na sociálnych sieťach ešte pred Hoškovým súbojom s Michalom Glosom. Ich šampiónsky duel sa uskutoční na špeciálnom galavečeri RFA x IAF, ktorý prebehne 11. novembra. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.cz.

 

Titulová šanca v KSW je blízko

Po prehre Štefana Vojčáka s Darkom Stošičom je Dominik Humburger suverénne najlepším neporazeným českým alebo slovenským bojovníkom naprieč všetkými váhami. Nula na konte prehier je benefit, ktorý si veľmi cenia všetky svetové organizácie a preto aj prístup k bojovníkom bez prehry býva zvyčajne úplne iný.

 

V rámci poľskej organizácie má Dominik dva zápasy a v oboch predviedol presvedčivé víťazstvá. O dočasný titul RFA bojoval proti Robertovi Maciejowskemu, ktorého KSW vypožičalo na poslednú chvíľu. Proti bojovníkom z tejto organizácie má teda skóre 3-0 a za prepdokladu, že nevyspytateľného Poliaka zdolá, nie je vylúčené, že ďalší zápas Humburgera v KSW bude už o titul.

Tri šampiónske zápasy počas jedného večera

Po oznámení termínu 11.11., ktorý mali organizácie Real Fight Aréna a I Am Fighter spoločný, prišlo k vzájomnému kompromisu. Vedenia organizácií spojili sily a usporiadajú v Prahe špeciálny galavečer, kde si zmerajú sily bojovníci z oboch organizácií vo vzájomných súbojoch.

 

Okrem toho však uvidíme tri titulové zápasy. O opasok ťažkej váhy IAF zabojuje Yevhenii Orlov proti víťazovi sobotňajšieho duelu Cverna vs. Závoda. Kontroverzný Tadeáš Růžička sa po dlhšej dobe vráti do boja v šampiónskom súboji s Jacobom Mikulom a o titul strednej váhy zabojuje Humburger s Davidom Hoškom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies