NHL: Dvojbodový Fehérváry treťou hviezdou, Washington však doma prehral

NETKY.SK • 18 Január 2023, 09:21 • 2 min
NHL: Dvojbodový Fehérváry treťou hviezdou, Washington však doma prehral

NEW YORK - Slovenský hokejista Martin Fehérváry zaznamenal v noci na stredu v NHL gól a asistenciu, jeho Washington však prehral doma s Minnesotou 2:4. Fehérváry zaznamenal svoj druhý viacbodový duel v zámorskej profilige a vyhlásili ho za tretiu hviezdu stretnutia.

slovakia

left justify in out

Skóre duelu otvoril slovenský obranca v 19. minúte, keď si vymenil puk s Alexandrom Ovečkinom a pohotovou strelou prekonal brankára Filipa Gustavssona. Druhý gól domácich v 26. minúte pripravil, prevzal si puk od Ovečkina a bekhendom šikovne našiel pred bránkou súpera Dylana Stromeho - 2:1. Washington tak v dueli druhýkrát viedol, potom sa však už gólovo presadili iba hostia a otočili skóre na 4:2 vo svoj prospech. Capitals prehrali tretí z uplynulých štyroch duelov a v tabuľke Východnej konferenciu im patrí 7. priečka. Kouč Washingtonu Peter Laviolette napriek prehre pochválil prístup svojich zverencov, ktorí na strely vyhrali 36:22: "Nie je toho veľa, čo sa mi dnes nepáčilo. Samozrejme, pár vecí sme mohli urobiť lepšie, ale myslím si, že chlapci sa snažili a tvrdo makali celý zápas. Strely súpera však mali oči, kým tie naše nie." Dvoma gólmi sa na treťom triumfe Minnesoty za sebou podieľal Jared Spurgeon, brankár Gustavsson mal až 34 úspešných zákrokov. Fehérváry odohral 18:30 min, pripísal si aj plusový bod, jednu strelu, štyri "hity" a päť striel súpera zblokoval, čo bolo najviac zo všetkých aktérov. 

 

 

 

 

Montreal bez zraneného Juraja Slafkovského zdolal doma Winnipeg 4:2, keď dvoma gólmi blysol Jevgenij Dadonov. Ďalšie pridali Mike Hoffman a Josh Anderson, brankár Samuel Montembeault predviedol 25 zákrokov. Domáci obranca Justin Barron nastúpil proti svojmu bratovi Morganovi prvýkrát počas ich pôsobenia v NHL. Jediný zásah hostí dosiahol Kyle Connor a bol to jeho 200. gól v profilige. Montreal predtým uspel 2:1 na ľade New Yorku Rangers. "Zdolali sme dva z top tímov súťaže a ukázali sme, že keď hráme svoju hru celých 60 minút, tak s nimi môžeme súperiť," myslí si Montembeault. Canadiens vyhrali dva zápasy za sebou prvýkrát od novembra.

 

Prvý hetrik v kariére zaznamenal Kevin Hayes a výrazne tak prispel k triumfu Philadelphie nad Anaheimom 5:2. "Chceli sme dnes hrať jednoducho a rýchlo a myslím, že sa nám to darilo hneď od úvodných minút. Odohrali sme parádnu prvú tretinu a tam sme položili základ víťazstva," tešil sa tréner Flyers John Tortorella, ktorý dosiahol 692. víťazstvo v NHL a na 12. mieste historickej tabuľky sa vyrovnal Dickovi Irvinovi. Brankár domácich Samuel Ersson vykryl 25 striel súpera a vyhral aj piaty duel v sezóne. Ducks prehrali piatykrát za sebou.

 

 

 

 

William Nylander pomohol dvoma gólmi, vrátané víťazného, a asistenciou k víťazstvu Toronta doma nad Floridou 5:4 po predĺžení. Mitch Marner si pripísal dve asistencie a prekonal klubový rekord Darryla Sittlera zo sezóny 1977/78, keď bodoval v 19. domácom zápase v sérii. Domáci brankár Matt Murray inkasoval štyrikrát z ôsmich striel a na začiatku druhej tretiny prepustil miesto Iľjovi Samsonovovi. Edmonton vyhral štvrtý duel za sebou, keď doma zdolal Seattle 5:2. Zach Hyman sa na tom podieľal tromi bodmi (1+2). Jeden gól dosiahol aj Connor McDavid a s 38 zásahmi je suverénne na čele tabuľky strelcov súťaže. Šnúru s aspoň jedným bodom natiahol už na osem zápasov. Arizona ukončila negatívnu sériu deviatich prehier, keď si doma poradila s Detroitom 4:3 po nájazdoch. Seth Jones sa postaral o triumf Chicaga nad Buffalom 4:3, keď najskôr 56 sekúnd pred koncom riadneho času vyrovnal skóre a v tretej minúte predĺženia ďalším zásahom rozhodol o extra bode pre domácich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies