O budúcnosti Rómov z bytovky Titanic rozhodoval krízový štáb

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 16:54 • 2 min
O budúcnosti Rómov z bytovky Titanic rozhodoval krízový štáb

SNINA - V meste Snina dnes zasadal krízový štáb. Vyriešiť chcel situáciu s neprispôsobivými obyvateľmi bytovky Titanic na Palárikovej ulici, ktorú má mesto odkúpiť od Združenia Rómov pod Vihorlatom a pre jej havarijný stav zbúrať.

slovakia

left justify in out

Nájomníci už v bytoch nemali byť na konci marca, keď im vypršali nájomné zmluvy, no zatiaľ sa nevysťahovali, dokonca si pred bytovkou postavili stany a plánujú tam ostať.
     

Podľa hovorkyne mesta Snina Evy Mihalikovej situácia nie je až taká kritická, pretože títo obyvatelia počas noci prespávajú v bytoch, len cez deň trávia čas v stanoch. Dokonca sa tam pohybujú aj takí, ktorí tam vôbec nebývajú. Združenie Rómov pod Vihorlatom prostredníctvom svojho predsedu Pavla Keleša na zasadnutí krízového štábu sľúbilo, že ich do konca týždňa vysťahuje.
     

Mesto poskytne ubytovanie piatim rodinám a ďalších päť bytov by malo zabezpečiť združenie. To ich však nemá. O náhradné ubytovanie pre dve rodiny neplatičov sa podľa hovorkyne nebude starať nikto. 
     

„Máme pripravených päť bytov pre obyvateľov, ktorí majú najnižší dlh a zároveň ich byty v tejto bytovke neboli až tak zdevastované. Ide o byty normálneho štandardu a sú zo 60. rokov minulého storočia. Pôvodne sme chceli nových nájomníkov žrebovať, no členovia krízového štábu sa zhodli na tom, že by mali byť pridelené podľa zásluh,“ uviedla pre TASR Mihaliková.
     

Po vyprataní bytovky uzatvoria vchody a odpoja energie. Uskutočnia sa výberové konania na zhotoviteľa projektovej dokumentácie búracích prác i na samotné búranie. Mesto by bytovku na Sídlisku 1 chcelo zbúrať na jeseň.
     

Mesto Snina odpredalo bytovku Združeniu Rómov pod Vihorlatom v roku 2006, no ono sa o údržbu budovy postarať nevedelo. Susedia zo Sídliska 1 dokonca na konci roka 2013 spisovali petíciu, aby mesto nehnuteľnosť odkúpilo späť, vysťahovalo neprispôsobivých obyvateľov a zbúralo ju. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies