NRSR: KNR má osvetľovacie zariadenie za takmer 750.000 eur, ktoré nevyužíva

NETKY.SK • 16 Február 2011, 08:16 • 2 min
NRSR: KNR má osvetľovacie zariadenie za takmer 750.000 eur, ktoré nevyužíva

NRSR: KNR má osvetľovacie zariadenie za takmer 750.000 eur, ktoré nevyužíva

slovakia

left justify in out

img

Kancelária Národnej rady (KNR) SR kúpila za minulého vedenia špeciálne osvetľovacie zariadenie za takmer 750.000 eur. V súčasnosti sa nepoužíva, keďže nie je určené na bežné osvetlenie a je preto uskladnené v priestoroch hradieb Bratislavského hradu. Pre TASR to uviedla riaditeľka Komunikačného odboru KNR SR Beáta Skyvová.
      Dodala, že zariadenie je určené na osvetlenie Hradného paláca, hradieb vrátane špeciálneho príležitostného osvetlenia. "Špeciálne svetelné efekty boli využité iba párkrát. Počas minuloročného slávnostného odhalenia sochy Svätopluka na hrade, majstrovstiev sveta vo futbale a na Silvestra," povedala.
      Bývalý šéf KNR Viktor Stromček v reakcii pre TASR uviedol, že KNR sa snaží týmito informáciami "prekrývať témy, ktoré trápia koalíciu". Zdôraznil, že osvetlenie sa používa takmer dva roky. "Čo sa týka špeciálnych svetelných efektov, použilo sa viackrát. Vždy, keď sme chceli hrad nasvietiť pri vhodných príležitostiach," objasnil.
      Prevažná časť zariadenia je podľa neho namontovaná na hrade a používať sa môže kedykoľvek. Dodal, že ak niekto tvrdí opak, úmyselne klame a zavádza. Pokiaľ ide o technológiu, ktorou sa robia špeciálne svetelné efekty, tú nebolo možné počas rekonštrukcie hradu namontovať. "Mohlo by prísť k jej poškodeniu," vysvetlil s tým, že po rekonštrukcii bude možné osadiť aj túto časť zariadenia. Podľa neho už mohla byť namontovaná, a aj hrad už sa mohol využívať, keby bola dokončená rekonštrukcia.
      Skyvová informovala, že zariadenie bolo zakúpené v rámci celkovej investície do rekonštrukcie Národnej kultúrnej pamiatky Bratislavský hrad a areálu. "Osvetlenie bolo súčasťou šiesteho dodatku k zmluve o rekonštrukcii s celkovým nákladom 747.060,68 eur s DPH," uviedla s tým, že suma zahŕňa rad komponentov tohto špeciálneho osvetlenia ako sú káble, reflektory, počítačové príslušenstvo a iné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies