NR SR: Pašku by údajne mohol nahradiť Marek Maďarič

NETKY.SK • 16 November 2014, 17:29 • 2 min
NR SR: Pašku by údajne mohol nahradiť Marek Maďarič

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD by mohol o nástupcovi Pavla Pašku (Smer-SD) vo funkcii predsedu Národnej rady SR hovoriť v utorok (18.11.).

slovakia

left justify in out

Horúcim kandidátom je údajne minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD). Toho by následne mohol v rezorte nahradiť poslanec Ján Podmanický (Smer-SD). Za Renátu Zmajkovičovú (Smer-SD), ktorá odišla z postu podpredsedníčky NR SR, by mal údajne nastúpiť šéf mediálneho parlamentného výboru Dušan Jarjabek (Smer-SD).
      

"Je to jedna z možných konštrukcií," povedal TASR zdroj z prostredia vedenia Smeru-SD, ktorý si neželá byť menovaný. O tejto zostave sa údajne hovorí už dlhšie. Či Maďarič skutočne Pašku nahradí, by malo byť jasné v priebehu najbližších dní.
      

Premiér Robert Fico (Smer-SD) povedal, že nový šéf parlamentu bude volený na začiatku najbližšieho rokovania pléna. "Je zrejmé, že predsedom NR SR bude nominant Smeru-SD. Pripravíme personálny návrh, ktorý bude oznámený v krátkom čase," avizoval.
      

Paška oznámil odchod z funkcie aj z parlamentu po protestoch, na ktorých ľudia žiadali jeho odchod z funkcie. Demonštrácie organizoval Alojz Hlina. Opozícia žiada Paškovu hlavu za to, že ho vidí za údajným tunelovaním slovenského zdravotníctva, aj za podozrivým nákupom CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Šéf parlamentu opozičné obvinenia odmieta, reagoval na ne trestnými oznámeniami.
      

Prvý protest proti Paškovi Hlina zorganizoval pred Paškovým domom v Košiciach, kam prišli stovky ľudí, na Námestie SNP v Bratislave prišla viac ako tisícka. Hlina avizoval pokračovanie protestov, ak by Paška neodstúpil. Paška sa pre odchod z funkcie aj z parlamentu rozhodol preto, že chce chrániť rodinu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies