NHL: Slováci nebodovali, Halák už aspoň na na striedačke

NETKY.SK • 28 Január 2022, 09:32 • 2 min
NHL: Slováci nebodovali, Halák už aspoň na na striedačke

NEW YORK – Slovenskí hokejisti zažili poriadne nevydarenú zámorskú noc. Tatar sa pri prehre diablov presadiť nedokázal a Zdeno Chára si pripísal iba jednu mínusku pri prehre ostrovanov nad kráľmi.

slovakia

left justify in out

Chára "aspoň" s mínuskou

 

Do kanadského bodovania sa nezapísal ani obranca New Yorku Islanders Zdeno Chára, ktorý si pri domácej prehre s Los Angeles 2:3 pripísal na konto jeden mínusový bod. Na ľade strávil viac ako 18 minút, mal jednu strelu a tri "hity". Zápas na ľade Islanders bol pre kanadského obrancu Los Angeles Drewa Doughtyho 1000. v základnej časti NHL. „Nemyslel som dnes na nič iné než na víťazstvo. Nechcel som, aby ma rozptýlil môj zápasový míľnik. Som rád, že budem mať na jubilejný zápas skvelé spomienky. Nemohol dopadnúť lepšie," povedal Doughty, ktorý k víťazstvu 3:2 prispel asistenciou. Gólovo sa na ňom podieľala aj dvojka draftu 2020 Quinton Byfield, ktorý vo svojom 10. zápase dosiahol prvý gól v NHL.

 

 

Nezabodoval ani Adam Ružička

 

Po dvoch dueloch vyšiel bodovo naprázdno útočník Calgary Adam Ružička, ktorého tím podľahol St. Louis na jeho ľade 1:5. Slovenský center mal dva mínusové body. V 30. minúte mu nevyšla snaha dostať puk do bezpečia za vlastnou bránkou a prihral ho priamo na hokejku Brandona Saada, ktorý zvýšil na 3:1 pre Blues.
 

Tatar už sedemkrát po sebe bez bodu!

 

Pre Tatara bol zápas proti Lightning už siedmy po sebe, v ktorom nebodoval. Na ľade strávil 12:22 minúty a pripísal si jedno víťazné vhadzovanie. Po 39 zápasoch má na konte 17 bodov za 8 gólov a 9 asistencií. Pre Lightning to bolo šieste víťazstvo z uplynulých siedmich zápasov.

 

Halák sa vrátil na lavičku

 

Brankár Jaroslav Halák figuroval v zostave Canucks prvýkrát od 19. januára. V bránke však dostal prednosť Spencer Martin, ktorý k svojmu prvému víťazstvu v NHL prispel 33 zákrokmi. Prvá hviezda zápasu bol útočník Canucks T. J. Miller, ktorý k druhému hetriku v profiligovej kariére pridal jednu asistenciu. Pre "kosatky" to bolo prvé víťazstvo po troch prehrách, Jets nezvíťazili už v šiestich stretnutiach po sebe.

 


 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies