Nový thajský kráľ je na prvej návšteve mimo Bangkoku od nástupu na trón

NETKY.SK • 9 December 2016, 10:04 • 2 min
Nový thajský kráľ je na prvej návšteve mimo Bangkoku od nástupu na trón

BANGKOK - Desaťtisíce Thajčanov sa dnes zišli v meste Krabi v rovnomennej thajskej provincii, aby privítali nového kráľa Rámu X. na jeho prvej návšteve mimo Bangkoku.

slovakia

left justify in out

Počas návštevy má panovník, ktorý zasadol na trón minulý týždeň, otvoriť aj novú budovu radnice v Krabi. Jeho návšteva v meste vyvolala veľký záujem ľudí, z ktorých mnohí pred radnicou nocovali.

Krabi je jednou z 12 provincií Thajska, ktoré v uplynulých dňoch postihli záplavy. Tie si doteraz vyžiadali 22 obetí na životoch. Prírodnou pohromou je postihnutých 750.000 ľudí, informoval dnes thajský Úrad pre predchádzanie katastrofám a zmierňovanie ich následkov. V provincii Krabi záplavy postihli len dva okresy.

Thajský korunný princ Mahá Vatčirálongkón sa 1. decembra oficiálne ujal trónu ako kráľ Ráma X. po svojom zosnulom a veľmi uctievanom otcovi, ktorý vládol krajine 70 rokov a pôsobil ako zjednocujúca vnútroštátna sila.

Mahá Vatčirálongkón je desiatym kráľom v 234-ročnej dynastii Čakrí, ktorá sa začala kráľom Rámom I. v roku 1782.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies