Nový starosta bratislavského Starého Mesta Števčík, odkúpil byt v centre za 1423 eur!

NETKY.SK • 21 November 2014, 11:20 • 2 min
Nový starosta bratislavského Starého Mesta Števčík, odkúpil byt v centre za 1423 eur!

BRATISLAVA - Nový starosta Radoslav Števčík odkúpil byt v centre za 1423 eur, informuje denník Nový čas.

slovakia

left justify in out

K bytu sa dostal starosta Starého Mesta v roku 2001. Zmluvu o prevode vlastníctva k bytu mu podpísal vtedajší starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský na základe splnomocnenia primátora Bratislavy Jozefa Moravčíka.

 

Cenu bytu s rozlohou 125,44 metrov štvorcových vyčíslili na 85.740 Sk (2846 eur). V zmysle nariadenia hlavného mesta však dostal zľavu 50 percent, píše denník.

 

Števčík si žiadnu chybu nepripúšťa. "Bol to nebytový priestor, ktorý mestská časť získala od daňového úradu", tvrdí.

 

V zmluve, ktorú má denník k dispozícii, sa však napriek tomu hovorí v predmete zmluvy o byte a nie nebytovom priestore.

 

Števčík vyhral s náskokom len 25 hlasov, šéfredaktor Bratislavských novín dostal od voličov 4056 hlasov. Jeho protikandidát, podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel, za ktorým stála koalícia NOVA, SaS, KDH, Most-Híd, OĽaNO a KDS, získal 4031 hlasov. Súčasná starostka Tatiana Rosová z SDKÚ skončila vo voľbách až tretia. Získala 3495 hlasov. Vo voľbách ju podporovali okrem SDKÚ aj strany Sieť, OKS, SZ a Strana moderného Slovenska.

 

Nezávislý Smer-ák?!

 

Pred voľbami o sebe hlásal, že bude prvý nezávislý starosta, deň po voľbách sa k nemu prihlásil Smer. Nový starosta bratislavského Starého Mesta Radoslav Števčík teraz vysvetľuje, že ho Smer oslovil deň pred volebným moratóriom, lebo strana nemala vlastného kandidáta na starostu. Vraví, že nie je zaviazaný žiadnej politickej strane.

 

"V posledný deň volebnej kampane ma pozvali na schôdzu okresnej organizácie strany Smer-SD, kde ma požiadali predstaviť volebný program. Podobným spôsobom som prezentoval svoj program a ciele na viacerých volebných stretnutiach," priblížil Števčík. "Po krátkej prezentácii a zodpovedaní otázok mi oznámili, že vzhľadom na to, že nemajú v Starom Meste vlastného kandidáta na starostu, odporučia v sobotných komunálnych voľbách svojim členom a sympatizantom, aby ma volili ako nezávislého a nestraníckeho kandidáta. Poďakoval som sa im s tým, že si vážim podporu každého Staromešťana," uviedol novozvolený starosta. Podotkol, že inú podporu od Smeru nedostal, ani nežiadal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies