Nový návrh zo Senice: slovensko-moravská liga!

NETKY.SK • 28 Marec 2013, 13:35 • 2 min
Nový návrh zo Senice: slovensko-moravská liga!

PRAHA - Predstavitelia corgoňligového klubu FK Senica prišli s novou myšlienkou utvorenia spoločnej česko-slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

"Záhoráci" navrhujú slovensko-moravskú ligu a s touto myšlienkou súhlasia aj zástupcovia iných tímov z najvyššej slovenskej súťaže - Myjavy, Trenčína a Žiliny. "Oslovili sme Třinec, ktorý to má dobre rozbehnuté na postup do druhej najvyššej českej súťaže, Opavu, Karvinú a Frýdek-Místek. Rokovať chceme aj s Baníkom Ostrava," cituje spravodajský portál iDnes.cz slová športového riaditeľa FK Senica Dušana Vrťa.

Třinec, Frýdek-Místek a Karviná mali záujem. "V Česku funguje Juniorská liga, do ktorej sa spolu s prvoligovými mužstvami môžu hlásiť aj druholigové, takže v Třinci v prípade postupu o nej uvažujú. Juniorská liga je však taká detská, nie je to ono. Zápasy, v ktorých budú hrať 'áčka', budú mať vyššiu úroveň," poznamenal D. Vrťo, ktorý doplnil, že tento projekt by nebol konkurenciou voči nedávno avizovanej federálnej súťaži českých a slovenských klubov. "My plánujeme sedem duelov na jeseň a sedem na jar s tým, že by sa hralo v bežné pracovné dni, mimo všetkých ostatných súťaží. Ide najmä o to, aby v tých stretnutiach dostali príležitosť hráči zo širších kádrov, futbalisti po zraneniach, talenty a tiež by mohli nastúpiť hráči, ktorých si chcú tréneri vyskúšať," predostrel detailnejšie nápady Dušan Vrťo. 

V podstate by išlo o sériu prípravných zápasov počas sezóny a ani náklady by neboli príliš vysoké. "Museli by sme zaplatiť rozhodcov a cestovné, čo by v rozpočtoch bola zanedbateľná suma. Účastníci by to k sebe nemali ďaleko, najďalej to máme my do Třinca - takých 200 km, ale to nič nie je," uzavrel športový riaditeľ Seničanov. 

Zástupcovia účastníka Gambrinus ligy Baníka Ostrava nezavrhujú nápad. "Zatiaľ nevieme povedať, ako by sme zvládali duely počas týždňa. Bude záležať aj na tom, ako by to bolo po ekonomickej stránke. Je to však zaujímavá myšlienka," vyjadril sa športovo-technický manažér Ostravčanov Michal Dyml. Proti nie sú ani zástupcovia Třinca. "My ešte uvidíme, ako dopadne náš boj o postup do druhej ligy. Záležalo by aj na tom, či FAČR bude dotovať Juniorskú ligu. Ak áno, prihlásili by sme sa do nej. Vznikol by však problém, že by sme museli jazdiť po celej republike. Takže, ak by sme nedostali dotácie, tak by sme sa skôr priklonili k spoločnej súťaži so Slovákmi," povedal predseda predstavenstva FK Fotbal Třinec Karel Kula.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies