Nový film Martina Šulíka Cigán bude mať slovenskú premiéru v rómskej osade

NETKY.SK • 11 Júl 2011, 11:04 • 2 min
Nový film Martina Šulíka Cigán bude mať slovenskú premiéru v rómskej osade

Nový film Martina Šulíka Cigán bude mať slovenskú premiéru v rómskej osade

slovakia

left justify in out

img

Slovenská premiéra nového filmu Martina Šulíka Cigán, ktorý na svojej svetovej premiére na festivale v Karlových Varoch zožal veľký úspech, bude pod holým nebom v rómskej osade pri obci Richnava v okrese Krompachy.
      "Asi nie je bežné, aby slovenská premiéra filmu bola na lúke pod rómskou osadou, kde očakávame niekoľko stoviek, ak nie tisíc Rómov, ale tento film ani inde svoju premiéru mať nemôže, ako tam, kde vznikal, pre ľudí, medzi ktorými vznikal," zdôvodnil PR manažér filmu Ján Kakaščík.
      Premiéra je naplánovaná na utorok 12. júla o 20. hodine za pomoci pojazdného kinematografu. V Bratislave budú môcť diváci tento film vidieť o deň neskôr. "Vstup je voľný, prísť môže ktokoľvek, určite bude veselo," dodal Kakaščík.
      Film Cigán sa bude v slovenských kinách premietať od 14. júla. Scenár k filmu spolu s Martinom Šulíkom vytvoril Marek Leščák. Snímka rozpráva príbeh o 15-ročnom Adamovi, ktorý sa po smrti otca snaží dostať z rómskej osady. Na svojej ceste sa však dostáva do rôznych konfliktov a stretáva sa s predsudkami. Film bol nakrútený priamo vo východoslovenskej rómskej osade.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies