Nový druh garnáta pomenovali po skupine Pink Floyd, dokáže narobiť poriadny rachot

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 17:41 • 2 min
Nový druh garnáta pomenovali po skupine Pink Floyd, dokáže narobiť poriadny rachot

OXFORD - Výskumníci z Oxfordskej univerzity pomenovali novoobjavený druh garnáta po skupine Pink Floyd. Synalpheus pinkfloydi dokáže svojimi veľkými klepetami vytvoriť zvuk s intenzitou až 210 decibelov, čo je vyššia frekvencia ako na väčšine rockových koncertov.

slovakia

left justify in out

Dokonca vie z krátkej vzdialenosti pomocou zvuku z klepiet zabiť menšie ryby. Inšpiráciou pre meno kôrovca bola ružová farba klepiet. 

 

"Keď Pink Floyd prišli prvý raz do Ameriky, ľudia si mysleli, že jeden z členov sa volá Pink. Novinár sa kapely spýtal 'Ktorý z vás je Pink?'. Táto veta mi zostala v pamäti a bola inšpiráciou pre meno garnáta," vyjadril sa vedúci výskumu v Múzeu prírodnej histórie na Oxfordskej univerzite Sammy DeGrave pre portál NPR. 

 

Nie je to prvý raz, keď DeGrave a jeho kolegovia pomenovali kôrovca po obľúbenej kapele. Ďalší druh garnáta nesie meno Elephantis Jaggerai po frontmanovi skupiny Rolling Stones Mickovi Jaggerovi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies