Nový album Deftones je inšpirovaný aj Morrisseym

NETKY.SK • 17 Máj 2015, 18:09 • 2 min
Nový album Deftones je inšpirovaný aj Morrisseym

USA - Frontman americkej rockovej kapely Deftones Chino Moreno v rozhovore pre magazín NME prezradil, že pri nahrávaní ich pripravovanej ôsmej štúdiovky sa inšpirovali aj tvorbou anglického hudobníka Morrisseyho.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nepomenovaný album, ktorý vyjde 25. septembra, bude ich prvým od úmrtia basgitaristu Chiho Chenga v roku 2013.


"Bol som nedávno na úžasnom Morrisseyho koncerte. Som totálne posadnutý jeho sólovými albumami, takže som sa nimi dosť inšpiroval pri nahrávaní našej novej štúdiovky. Morrissey na svojich starších albumoch používal na vokáloch také elvisovské echo, čo sa mi veľmi páči. Vždy bol mojím obľúbeným textárom, milujem tú jeho nádhernú poetickú melanchóliu," prezradil Moreno, ktorý však dodal, že aj napriek tomu bude ich novinka obsahovať aj tvrdšie elementy.


Deftones vznikli v roku 1988 v kalifornskom Sacramente a debutovali o sedem rokov neskôr albumom Adrenaline. Po ňom nasledovali štúdiovky Around The Fur (1997), White Pony (2000), Deftones (2003) a Saturday Night Wrist (2006). V roku 2008 sa pri automobilovej nehode vážne zranil spomínaný Cheng, ktorý následne upadol do kómy a v apríli 2013 vo veku 42 rokov zomrel. Po Chengovej nehode zvyšní členovia zrušili všetky naplánované vystúpenia a po prvý raz bez neho koncertovali až v apríli 2009, pričom na Chengov post nastúpil Sergio Vega. Ten s Deftones nahral aj ich zatiaľ posledné dva albumy Diamond Eyes (2010) a Koi No Yokan (2012).





 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies