Novorodená princezná je štvrtá v poradí v nástupníctve na britský trón

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 15:20 • 2 min
Novorodená princezná je štvrtá v poradí v nástupníctve na britský trón

LONDÝN - Britský premiér David Cameron dnes v mene celej krajiny zablahoželal vojvodkyni z Cambridgea k narodeniu druhého dieťaťa - dcéry, ktorej meno zatiaľ kráľovský palác nezverejnil, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pred Nemocnicou sv. Márie v Londýne, kde vojvodkyňa dnes predpoludním porodila, správu o narodení princeznej s nadšením prívítali stovky priaznivcov kráľovskej rodiny.

 

Nechýbali ani novinári, ktorí pred nemocnicou hliadkujú už dva týždne, pričom polícia im vyhradila osobitný sektor, aby zabránila chaosu podobnému tomu, aký v júli roku 2013 sprevádzal narodenie princa Georgea, prvorodeného dieťaťa princa Williama a jeho manželky Kate.

 

Dnes narodené dievčatko je štvrté v poradí v nástupníctve na britský kráľovský trón: prvým je jej starý otec princ Charles nasledovaný jej otcom a jej bratom.

 

Meno dievčatka zverejní kráľovský dvor neskôr, ale podľa kurzov v stávkových kanceláriách má veľké šance na úspech meno Alice.

 

Očakávané narodenie princeznej vyvolalo aj veľký záujem turistov o návštevu Londýna a sídel kráľovskej rodiny. Jednou z hlavných atrakcií je londýnska rezidencia rodiny princa Williama - Kensingtonský palác, ktorý je v prospektoch označovaný ako "sídlo budúceho anglického kráľa, princa Georgea a jeho nového súrodenca".

Narodenie nového člena kráľovskej rodiny chcú využiť mnohé londýnske hotely, reštaurácie a iné atraktívne miesta a pripraviť pre svojich návštevníkov a hostí tematické popoludňajšie čaje, balíčky suvenírov či špeciálne ponuky.

 

V roku 2013, keď sa narodil syn George, pricestovalo do Londýna 17 miliónov turistov zo zahraničia a očakáva sa, že tento rok bude záujem o návštevu Londýna ešte väčší.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies