Novinky na kongrese IAAF, zarezonovali aj slovenské mená

NETKY.SK • 10 August 2013, 14:57 • 2 min
Novinky na kongrese IAAF, zarezonovali aj slovenské mená

MOSKVA - Špeciálnu radosť mohol prejaviť bývalý chodecký reprezentant Peter Korčok vo chvíľach, keď sa vyslovilo meno jeho švagra Mateja Tótha, ktorý štartuje v Moskve na 50 km chôdze.

slovakia

left justify in out

Svoju misiu ako prvý zo Slovákov ukončil na majstrovstvách sveta v Moskve šéf Slovenského atletického zväzu Peter Korčok. Ako jeden z členov kongresu IAAF zatlieskal aj dvom slovenským úspechom a oceneniam na diplomatickom poli.

"Samozrejme, že najintenzívnejšie som vnímal, keď zarezonovali obe tieto mená," povedal Peter Korčok. "Pred 49. kongresom bolo aj 1. svetové atletické fórum a spolu so mnou sa na oboch akciách zúčastnila sekretárka nášho zväzu pre zahraničie Anna Kirnová. Na kongrese ocenili cenou IAAF Veteran Pin za dlhodobé služby a zásluhy v prospech atletiky bývalú predsedníčku nášho zväzu Máriu Mračnovú, ktorú s ďalšímí dvoma vybrali z európskej atletiky. Na kongrese takto oceňovali vždy troch vybratých za každý kontinent."

Špeciálnu radosť mohol prejaviť bývalý chodecký reprezentant Peter Korčok vo chvíľach, keď sa vyslovilo meno jeho švagra Mateja Tótha, ktorý štartuje v Moskve na 50 km chôdze. "Je to pocta, že ho vybrali do komisie športovcov, pre Maťa sa ponúka neobyčajná skúsenosť, oficiálne začína v nej pôsobiť 1. januára 2014 a končí 31. decembra 2017."

Popri schválenom strategickom pláne na roky 2013 až 2016 zaznelo v pléne viacero zaujímavých príspevkov. Peter Korčok: "Zaoberali sa hlavne rozvojom atletiky, súťaží, detskej atletiky. Na kongrese pôsobili delegáti až z 208 krajín, jubilejný 50-ty bude v Pekingu o dva roky 18. až 20. augusta taktiež pred samotnými MS a bude zároveň aj volebným kongresom."

Z množstva noviniek zaujala Petra Korčoka jedna, ktorá sa dotýka zvyšovania atraktívnosti atletiky."IAAF plánuje na MS rozšíriť disciplíny o štafety aj na 200, 800 a 1500 metrové vzdialenosti a o miešané štafety, zafixovať by sa mali počty atlétov v jednotlivých disciplínach. Veľa sa rozprávalo o etike v športe, antidopingovom programe, popularizácii masových behov a fitnes chôdze, aj o spolupráci medzi zväzmi a najslávnejšími maratónmi sveta."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies