Novému "Slovákovi" Guédému sa v Rakúsku splní sen: "Aj hymnu odspievam"

NETKY.SK • 8 August 2011, 14:32 • 2 min
Novému "Slovákovi" Guédému sa v Rakúsku splní sen: "Aj hymnu odspievam"

Novému "Slovákovi" Guédému sa v Rakúsku splní sen: "Aj hymnu odspievam"

slovakia

left justify in out

img

Defenzívny stredopoliar Karim Guédé zažije v stredajšom prípravnom zápase s Rakúskom (20.30 h v Klagenfurte) dlho očakávanú premiéru v drese slovenskej futbalovej reprezentácie. Tréner osemfinalistu vlaňajších MS v Juhoafrickej republike Vladimír Weiss dlhý čas apeloval na štátne orgány, aby Guédému udelili slovenské občianstvo.
      Strategický post, ktorý je spojivom medzi defenzívnou a stredovou formáciou, je v slovenskom tíme háklivý. Guédé by mohol byť riešením - pred necelými tromi týždňami sa jeho otázka občianstva definitívne vybavila. Dvadsaťšesťročný hráč bratislavského Slovana tvrdí, že sa tým splnil jeho veľký sen. "Som veľmi spokojný, splnil sa môj sen. Veľmi sa na zápas s Rakúskom teším a som pripravený nastúpiť," povedal Guédé, ktorý sa narodil v nemeckom Hamburgu togskej matke a francúzskemu otcovi. Na Slovensku je už päť rokov. Od roku 2006 pôsobil v drese Artmedie Petržalka a Slovana Bratislava, pričom s oboma klubmi získal majstrovský titul aj Slovenský pohár. Slovenčinou, hoci "lámanou", sa už naučil komunikovať so spoluhráčmi i médiami. Predsa len, melódia Nad Tatrou sa blýska, je trocha tvrdší oriešok, ale Guédé sa nebojí: "Budem ju pred zápasom spievať. Na tribúne bude aj moja rodina, všetci sú hrdí na to, že budem reprezentovať Slovensko. S trénerom Weissom som sa už rozprával o mojich úlohách, mal by som hrať to, čo v Slovane."
      Guédé je fyzicky veľmi dobre disponovaný hráč. Jeho prednosťami sú osobné súboje a neúnavná bojovnosť, vďaka čomu si získal aj sympatie fanúšikov v Corgoň lige. Nahustený program, keď so Slovanom bojuje na dvoch frontoch a najnovšie aj v reprezentácii, mu však neprekáža. "Musíme makať a vyhrávať zápasy, lebo v Slovane iná možnosť nie je. Teší ma, že sme vyhrali nad Trnavou a ja som strelil gól. Som rád, že sme v reprezentácii až traja zo Slovana, je to dobré, treba v tom pokračovať."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies