Novela katastrálneho zákona reaguje aj na elektronizáciu služieb

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 07:54 • 2 min
Novela katastrálneho zákona reaguje aj na elektronizáciu služieb

BRATISLAVA - Novela katastrálneho zákona obsahuje aj kroky, ktoré súvisia s realizáciou projektu Operačný program informatizácia spoločnosti – Elektronické služby katastra nehnuteľností.

slovakia

left justify in out

Zohľadňuje tiež procesy v elektronizácii katastra nehnuteľností. O návrhu z dielne Úradu geodézie, kartografie a katastra SR bude vláda rokovať v stredu (7.3.).

 

Cieľom je vybudovanie centrálneho informačného systému, ktorý vytvorí plnohodnotné poskytovanie elektronických služieb katastra pre verejnosť, štátnu správu a samosprávu, uvádza sa v dôvodovej správe. Ďalej pôjde aj o poskytovanie informácií prostredníctvom elektronických služieb na informatívne a právne účely.

 

Novela reaguje na požiadavku zrýchlenia a skvalitnenia registrácie nehnuteľností. Rozširuje okruh prípadov, kedy bude môcť okresný úrad opraviť chyby v katastrálnom operáte, definuje tzv. inú oprávnenú osobu, zaoberá sa návrhom na začatie konania v elektronickej podobe či poskytovanie údajov z katastra v listinnej a elektronickej podobe.

 

Účinnosť novely je navrhnutá od 1. septembra 2018.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies