Nové trolejbusy začnú jazdiť neskôr,vodiči sa ešte cvičia

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 16:54 • 2 min
Nové trolejbusy začnú jazdiť neskôr,vodiči sa ešte cvičia

BRATISLAVA - Na prvé nové trolejbusy si budú musieť cestujúci v bratislavskej MHD ešte chvíľu počkať. Pätnásť nových trolejbusov chceli na cesty nasadiť už 1. mája, Dopravný podnik Bratislava sa však rozhodol predĺžiť zácvik vodičov na nových trolejbusoch.

slovakia

left justify in out

Bratislavský dopravca totiž chce, aby boli vodiči na jazdu 100-percentne pripravení a zaškolení. "Považujeme to za dôležité aj z hľadiska bezpečnosti cestujúcej verejnosti, nakoľko nové trolejbusy disponujú množstvom moderných funkcií riadenia, ktoré staré vozidla nemali," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa DPB Adriana Volfová. O tom, kedy nové trolejbusy na cesty nasadia, bude Dopravný podnik ešte informovať.

 

Dopravný podnik Bratislava kúpil 15 sólo trolejbusov, 15 trolejbusov s APU agregátom a 50 kĺbových trolejbusov s možnosťou opcie na dodávku ďalších 40 trolejbusov. Po dodaní všetkých vozidiel tak Dopravný podnik obnoví celý vozový park trolejbusov.

 

Nákup nových trolejbusov je financovaný z fondov Európskej únie, z Operačného programu Doprava. Dva z osemdesiatky nových trolejbusov predstavili začiatkom apríla vo vozovni na Hroboňovej ulici, prvých pätnásť trolejbusov by sa na cesty malo dostať už čoskoro. Všetky nové trolejbusy budú nízkopodlažné, klimatizované a vybavené kamerovým systémom. Namontovaný v nich bude aj moderný informačný systém, ktorý bude počítať nastupujúcich a vystupujúcich cestujúcich. 

 

Nové trolejbusy do Bratislavy dodáva spoločnosť ŠKODA ELECTRIC, a.s., ktorá tender na nákup nových vozidiel vyhrala. Spoločnosť za 80 trolejbusov ponúkla cenu 46,772 mil. eur, po aukcii sa cena znížila na 41,620 mil. eur. Na nákup nových nízkopodlažných trolejbusov dopravný podnik získal vyše 39,5 mil. eur z Európskej únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies