Nová ženská váha v UFC, jej debut uvidíme na UFC 208

NETKY.SK • 20 December 2016, 13:41 • 2 min
Nová ženská váha v UFC, jej debut uvidíme na UFC 208

LAS VEGAS - V najväčšej organizácií na svete vzniká nová ženská váha. Bude to váha do 145 libier. Podľa vedenia UFC zatiaľ na ňu nebol ani dopyt a ani ju nemali v pláne zrealizovať. No pred pár týždňami sa o nej začali baviť v súvislosti s Cristine Justino Cyborg. Mala dostať hneď titulový zápas no odmietla.

slovakia

left justify in out

V týchto dňoch však oficiálne oznámili prvý zápas v tejto váhe a bude to hneď titulový medzi Holly Holmovou a Germaine de Randamie. Zápas uvidíme 11. februára na UFC 208.

 

Pred pár týždňami sa veľa hovorilo o zatiaľ neporazenej Cristine Cyborg. Od Danu White dostala dve ponuky na titulový zápas. Prvý bol proti Holmovej druhý zasa proti Randamieovej. Zápasy však nezobrala. Povedala, že by potrebovala minimálne 12 týždňov na zhadzovanie váhy. White povedal, že nová váha vznikne aj s Cristine Cyborg ale aj bez nej. Teraz to vyzerá tak, že išli do toho aj bez nej. Neváhal a do zápasu poslal dve zápasníčky ktoré mali zápasiť proti zatiaľ neporazenej Cristine Cyborg.

 

Cristine Cyborg:

"Povedala som vedeniu UFC, že v marci budem pripravená zápasiť, ale musím sa starať o svoje telo. Nehovoriac o tom, že trpím ťažkou depresiou, takto nemôžem skočiť do ďalšieho tvrdého zhadzovania váhy. Toto moje rozhodnutie je dôležitejšie ako opasok alebo nová váha. Moje zdravie je prvoradé.

 

Som rada, že mám konečne váhovku v UFC. Už 11 rokov bojujem za to aby ženy mali v MMA také isté práva ako muži, aby sme mali viacej váh. Každý vie, že šampiónkou 145 librovej váhy som ja. 10 rokov som neporaziteľná vo svojej váhe. Tento zápas spravili iba kvôli novým fanúšikom MMA. Holly ide o opasok po dvoch prehrách. Iba ozajstný fanúšikovia vedia aká je vlastne pravda."

 

Cyborg má v tomto pravdu, Holmová je teraz po dvoch prehrách na 4. mieste, jej súperka Randamieová prezívaná "The Iron Lady" je na 11. mieste. V UFC má zatiaľ 3 výhry a 1 prehru. Posledné dva zápasy vyhrala K.O. a ešte ako zápasníčka kick boxu bola neporazená 37 zápasov. Bude to určite kvalitný zápas dvoch zápasníčok ktoré viacej preferujú stoj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies