Nová vlna horúčav si v Japonsku vyžiadala najmenej 14 mŕtvych

NETKY.SK • 17 Júl 2018, 15:44 • 2 min
Nová vlna horúčav si v Japonsku vyžiadala najmenej 14 mŕtvych

TOKIO - Najmenej 14 ľudí zahynulo počas uplynulého víkendu a v priebehu pondelka v dôsledku vlny intenzívnych horúčav, ktorá zasiahla Japonsko. S odvolaním sa na miestne médiá o tom v utorok informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Mimoriadne vysoké teploty marili aj upratovacie práce v oblastiach, ktoré minulý týždeň zasiahli povodne a vyžiadali si najmenej 200 životov. V pondelok, ktorý bol v Japonsku štátnym sviatkom, sa teploty v niektorých oblastiach vo vnútrozemí vyšplhali na 39 stupňov a v kombinácii s vysokou vlhkosťou vzduchu vytvorili nebezpečné podmienky, uviedol japonský meteorologický ústav JMA. V metropole Tokio namerali 34 stupňov Celzia.

 

Horúčavy si počas predĺženého víkendu v Japonsku vyžiadali najmenej 14 obetí. Medzi nimi je aj 90-ročná žena, ktorú našli v bezvedomí na poli. Tisícky ľudí museli v dôsledku zdravotných problémov spojených s extrémne vysokými teplotami hospitalizovať.

 

Viac než 34 stupňov namerali v oblastiach na západe krajiny, ktoré nedávno zasiahli ničivé povodne. Horúčavy tak spôsobili nebezpečné podmienky pre vojakov a dobrovoľníkov podieľajúcich sa na odstraňovaní škôd a odpratávaní blata a trosiek.

 

Teploty 35 stupňov Celzia a vyššie, v japončine označované ako "intenzívne horúce dni", zaznamenali v nedeľu vo viac než 200 lokalitách v celom Japonsku. Pre júl je to nezvyčajné, nie však bezprecedentné, uviedol JMA. Očakáva sa, že vlna horúčav bude pokračovať aj v nasledujúcich dňoch až do konca tohto týždňa i dlhšie. Vlani si vlna horúčav medzi májom a septembrom vyžiadala v Japonsku 48 obetí, z toho 31 iba v júli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies