Nová starostka Karlovej Vsi chce obnoviť dôveru obyvateľov

NETKY.SK • 4 Január 2015, 14:41 • 2 min
Nová starostka Karlovej Vsi chce obnoviť dôveru obyvateľov

BRATISLAVA - Nová karloveská starostka Dana Čahojová chce obnoviť dôveru obyvateľov Karlovej Vsi voči miestnemu úradu a zastupiteľstvu.

slovakia

left justify in out

„Na úrade chcem vytvoriť také podmienky, aby ľudia, ktorí tu žijú, sa na nás mohli obracať s vedomím, že sme tu pre nich, že im chceme pomáhať v každodenných situáciách, tak ako nám to len legislatíva a financie umožňujú,“ povedala pre agentúru SITA.

 

Do nového roku ide starostka s veľkým rešpektom. „Uvedomujem si, že obyvatelia majú veľké očakávania. Často však preceňujú možnosti samosprávy. Preto naplniť tieto očakávania nebude ľahké. Určite sa nepodarí splniť všetko a hneď. Podstatné je čím skôr naštartovať aspoň tie najdôležitejšie zmeny a postupne zlepšiť fungovanie samosprávy v našej mestskej časti,“ hovorí Čahojová.

 

Ako uviedla, na začiatku si chce urobiť prehľad, aké sú právne vzťahy mestskej časti, aké sú platné krátkodobé a dlhodobé zmluvné záväzky a aj to, aké spory vedie Karlova Ves. „Dôležité je získať čím skôr prehľad o všetkým problémoch, ktorých riešenie je v kompetencii samosprávy a tiež o tom, akým spôsobom dnes funguje náš miestny úrad,“ podotkla Čahojová, ktorej záleží na tom, aby bol úrad čo najviac otvorený. „To, čo sa bude diať na úrade, má byť prístupné verejnej kontrole. Všetky dôležité informácie sprístupníme verejnosti, pokiaľ to zákon vyslovene nezakazuje,“ doplnila.

 

V zastupiteľstve Karlovej Vsi sú aj poslanci z iniciatívy Naša Bratislava. „Bola by som veľmi rada, aby sme sa všetci spoločne dohodli, čo považujeme za priority, na čom sa dokážeme zhodnúť. Máme predstavu, čím by sme chceli začať a čo považujeme v Karlovej Vsi za dôležité. Ak budeme vedieť nájsť zhodu v zastupiteľstve, ľahšie sa nám to bude presadzovať na úrade. Aj úradníkom sa bude lepšie pracovať, keď budú cítiť podporu zastupiteľstva,“ vysvetlila Čahojová s tým, že by nebola rada, ak by úrad ťahal na jednu stranu a zastupiteľstvo na druhú, ako to bolo v predchádzajúcich dvoch volebných obdobiach.

 

Nová starostka Karlovej Vsi, nezávislá Dana Čahojová, získala v novembrových komunálnych voľbách o 1 101 viac hlasov ako kandidátka Smeru Iveta Hanulíková, ktorá po dvoch volebných obdobiach skončila. Tretí bol kandidát Siete Pavol Bulla.

 

V miestnom zastupiteľstve Karlovej Vsi je 25 poslancov. Sú nimi Igor Bendík, Ján Horecký, Martin Berta, Peter Lenč, Petra Nagyová Džerengová, Anna Zemanová, Mária Kúriová, Iva Lukačovičová, Ján Labuda, Jaromír Šíbl, Juraj Kmeťko, Lívia Poláchová, Marcel Zajac, Miroslav Kadnár, Peter Buzáš, Richard Savčinský, Robert Krampl, Rudolf Rosina, Vladimír Dulla, Zdeněk Borovička, Zuzana Volková, Iveta Hanulíková, Branislav Záhradník, Daniela Záhradníková a Pavol Martinický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies