Nová šéfka diplomacie smeruje na Blízky východ

NETKY.SK • 4 November 2014, 08:04 • 2 min
Nová šéfka diplomacie smeruje na Blízky východ

BRUSEL - Nová vysoká predstaviteľka Európskej únie pre zahraničnú politiku Federica Mogheriniová koncom týždňa príde na návštevu blízkovýchodného regiónu, ktorý dlhé desaťročia trpí nezhodami medzi Izraelom a Palestínčanmi.

slovakia

left justify in out

Exministerka talianskej diplomacie chce svojou návštevou deklarovať veľký záujem únie o túto oblasť, potvrdila v pondelok jej kancelária. Podpredsedníčka novej Európskej komisie pod vedením Jeana-Claudea Junckera chce podľa Bruselu pomôcť obnoveniu mierových rozhovorov. Mogheriniová svoju trojdňovú návštevu nepokojného regiónu začne v piatok v izraelskom Tel Avive, následne sa presunie do Jeruzalema a odtiaľ do palestínskej Gazy a Ramalláhu, hlavného mesta Palestínskej samosprávy. Ešte vo štvrtok však nástupkyňa britskej diplomatky Catherine Ashtonovej zavíta do Poľska.

 

Európska únia sa snaží vystupovať ako nestranný sprostredkovateľ rozhovorov medzi izraelskými Židmi a palestínskymi moslimami. Opakovane však upozorňuje, že v prípade pokračovania židovskej výstavby na okupovaných palestínskych územiach a následného stroskotania mierových rokovaní s Palestínčanmi bude považovať za vinníka Izrael.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies