Nová lyžiarska akadémia v Košiciach využíva trenažér s virtuálnou zjazdovkou

NETKY.SK • 8 Máj 2023, 17:00 • 2 min
Nová lyžiarska akadémia v Košiciach využíva trenažér s virtuálnou zjazdovkou

KOŠICE - Novú lyžiarsku akadémiu využívajúcu moderný trenažér s virtuálnou zjazdovkou otvorili v pondelok v Košiciach. Tréning so simuláciou techniky lyžovania a snoubordingu na snehu tak umožňuje po celý rok.

slovakia

left justify in out

"V prvom rade sme chceli priniesť možnosť zdokonaľovania samotnej techniky lyžovania a kondície pre mladých profesionálnych lyžiarov, ktorí aj skrz našu geografickú polohu musia často za snehom cestovať aj tisíce kilometrov," uviedla majiteľka akadémie Eva Širillová. Záujemcovia si tak aj počas leta môžu vyskúšať obrovský slalom, slalom medzi pretekovými bránkami aj zjazd.

 

Takéto simulátory sú podľa Širillovej zaužívanou tréningovou metódou aj v národných lyžiarskych tímoch Kanady a USA na čele s Mikaelou Shiffrinovou. "Čo je podľa mňa úplne výnimočne a pre nás obzvlášť napĺňajúce, že naša akadémia umožňuje tréningy aj pre zdravotne znevýhodnených športovcov, ako aj športovcov a ľudí s trvalými následkami," uviedol manažér a tréner akadémie Richard Lacko. Lyžiarska akadémia SkyTechSport Ski & Training Academy sa nachádza na Južnej Triede 82. Jej cieľom je podľa Lacka v prvom rade komplexné vzdelávanie a rozvoj mladých športovcov spolu s rodičmi, prípadne ich trénermi, ako aj tvorba správnych návykov pre budúcich profesionálnych športovcov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies