Ivan Korčok: „Provokácie v Donbase sa musia okamžite skončiť!"

NETKY.SK • 20 Február 2022, 10:26 • 2 min
Ivan Korčok: „Provokácie v Donbase sa musia okamžite skončiť!"

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok v sobotu vyhlásil, že provokácie v Donbase, kde sa situácia stále viac vyhrocuje, sa "musia okamžite skončiť". TASR o tom informovalo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

slovakia

left justify in out

„V priamom prenose vidíme, že separatistom nestačí, že už roky porušujú medzinárodné právo a suverenitu nášho suseda. Stupňujú provokácie a je evidentné, že chcú zabrániť mierovému riešeniu súčasného napätia," vyhlásil šéf slovenskej diplomacie.

 

 

Jediný, kto podľa jeho slov môže tento nebezpečný hazard zastaviť, je Ruská federácia. „Očakávam, že ruská strana zasiahne, o to viac, že sama stále signalizuje ochotu hľadať riešenie za rokovacím stolom. Preto je dôležité, že sa pripravuje stretnutie ministrov zahraničných vecí Ruska a USA a naďalej prebieha dialóg. Provokácie na Donbase sa však musia okamžite skončiť," dodal.

 

Korčok vyjadril znepokojenie zo zhoršujúcej sa situácie v Donbase aj vo svojom skoršom sobotňajšom príspevku na Twitteri. Vyslovil sa v ňom za okamžitú deeskaláciu napätia a taktiež apeloval na Rusko, aby v tomto smere využilo svoj vplyv v separatistických republikách na východe Ukrajiny.

 

Prečítajte si: Podľa Scholza hrozí v Európe vojna!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies