Nová letecká linka skráti cestovanie z Varšavy do Tatier

NETKY.SK • 9 December 2015, 10:38 • 2 min
Nová letecká linka skráti cestovanie z Varšavy do Tatier

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Poľskí turisti sa od polovice decembra vďaka novej leteckej linke z Varšavy do Popradu dostanú do najnavštevovanejších slovenských stredísk v Tatrách oveľa rýchlejšie. Z poľského hlavného mesta bude priamo do Liptovského Mikuláša premávať aj autobus.

slovakia

left justify in out

„Vlaňajší pilotný ročník leteckého spojenia Popradu s Rigou sa osvedčil a splnil naše očakávania. Dokázali sme nahradiť výpadok dovolenkárov z Ruska a Ukrajiny, ba čo viac, počet návštevníkov ešte stúpol. Lotyšský dopravca airBaltic sa preto rozhodol prevádzkovať novú linku Varšava – Poprad. Lietať sa bude raz týždenne v utorok a cena letenky sa pohybuje okolo 55 eur na osobu. Prepravca zároveň zriadil aj dve mimoriadne spojenia na 7. a 14. januára,“ informovala dnes agentúru SITA riaditeľka popradského letiska Ivana Herkeľová. Prepravu pasažierov budú do 10. marca zabezpečovať dvojprúdové lietadlá Boeing 737-300.


Poľský autobusový prepravca PKS Polonus už v piatok 18. decembra spúšťa pravidelné víkendové spojenie z Varšavy až do Liptovského Mikuláša. „Podobná linka nám v minulosti chýbala. Turisti z Varšavy, Krakova a Zakopaného tak môžu dvakrát týždenne využiť pohodlné spojenie moderne vybavenými autobusmi s wifi a navštíviť nielen naše lyžiarske strediská, ale aj mestá a akvaparky,“ pochvaľuje si primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.


Pre zvýšenie komfortu cestujúcich zriadili konečnú zastávku autobusu v akvaparku Tatralandia pri Liptovskom Mikuláši. Autobusy budú z Varšavy vyrážať v piatok a v sobotu vo večerných hodinách a cieľovú stanicu dosiahnu na druhý deň ráno. Opačným smerom sa vydajú vždy o deň neskôr, teda v sobotu a v nedeľu večer. Cena jednosmerného lístka sa pohybuje okolo 20 eur.

 

„Poľský trh je pre nás mimoriadne zaujímavý. Napriek vrodenej cestovateľskej náture Poliakov si uvedomujeme, že bez lepšieho dopravného prepojenia sa nám nepodarí prilákať viac turistov,“ zdôvodnila Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV. Podľa jej slov vlaňajšia zimná sezóna pod Chopkom trvala 150 dní a priniesla výrazný nárast domácich aj zahraničných dovolenkárov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies