Nová brána vo Volkswagene zníži prejazd kamiónov v intraviláne v Devínskej Novej Vsi o 500 denne

NETKY.SK • 1 December 2014, 16:06 • 2 min
Nová brána vo Volkswagene zníži prejazd kamiónov v intraviláne v Devínskej Novej Vsi o 500 denne

BRATISLAVA - Denne o 500 kamiónov menej v intraviláne mestskej časti znamená dnešné slávnostné otvorenie a sprevádzkovanie štvrtej brány bratislavského závodu koncernu Volkswagen v Devínskej Novej Vsi. Ide o jeden z najdôležitejších infraštruktúrnych projektov západnej Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Ako zdôraznili predstavitelia Volkswagenu Slovakia (VW SK) spoločne so zástupcami mesta a mestskej časti, výstavba a sprevádzkovanie novej brány ušetrí 446 ton emisií CO2 ročne a zníži hlučnosť na ulici Jána Jonáša o 2,1 decibelu. 
     

Nová brána je priamo napojená na diaľničný privádzač Stupava Juh, ktorý je súčasťou budúceho nultého obchvatu Bratislavy. Brána je určená pre vjazd a výjazd výhradne nákladných a Just-in-Time dodávok komponentov z priemyselných parkov v Lozorne, Malackách a Vrábľoch. Priame pripojenie z diaľnice neznamená len výrazné odbremenenie premávky na príjazdovej komunikácii do mestskej časti, ale aj zvýšenie plynulosti dodávok do závodu. Bratislavská fabrika totiž vyrába vozidlá pre zákazníkov z celého sveta len na objednávku. Komponenty sú tak pripravované pre vozidlo konkrétneho zákazníka. Požiadavky na plynulú logistiku a plynulosť premávky sú preto extrémne vysoké. 
     

Vytvorenie novej brány si vyžiadalo investície v hodnote takmer 6 miliónov eur. V závode sa musela vybudovať aj mimoúrovňová križovatka, upraviť cesty, zrealizovať terénne úpravy a zazelenať upravené plochy. Brána disponuje jedinečnou rámovou konštrukciou. V každom smere disponuje dvoma jazdnými pruhmi.
     

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil vyše tri milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9400 ľudí. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies